Életmód

Narancsbőr ellen: az 5 legjobb házilag készíthető krémünk, a világbajnok ajánlásával!

Nincs pénzed a drága kencékre? Semmi pánik, sokszor az otthon, magad által elkészített többet ér, mint bolti, ami aranyárban van.
vilagbajnok

Bánkuti Gabriella testépítő világbajnok

Bánkuti Gabriella testépítő világbajnok, edző és életmódszakértő Korzikán „lesétálta” a GR20 gyalogtúrát. Gabi korábban is volt Korzikán, akkor idegenlégiósoknak tartott edzést, amit itt nézhettek meg. Most pedig fogadjátok meg tuti tippjeit és vegyétek fel a harcot a narancsbőr ellen!

 

1. Házi cellulitkrém

Otthon is elkészítheted a saját, illóolajos narancsbőr elleni krémedet a következő hozzávalókból:

  • 3/4 csésze kókuszolaj
  • 2 evőkanál méhviasz
  • 3 evőkanál mogyoróolaj
  • 10 csepp boróka-illóolaj
  • 10 csepp rozmaring-illóolaj
  • 30 csepp grapefruit-illóolaj
  • 30 csepp citromillóolaj

Az elkészítés nagyon egyszerű:

1. lépés – Keverd össze az összes illóolajat a 3 ek. mogyoróolajjal, amíg egyenletes nem lesz.

2. lépés – A méhviaszt közepes hőfokon melegítsd fel, és add hozzá a szintén közepes hőfokon felmelegített kókuszolajat. 

3. lépés – Amikor a méhviasz és a kókuszolaj folyékony, add hozzá az az illóolajokat, és keverd össze.

4. lépés – A kapott folyékony, illatos anyagot öntsd tégelybe vagy (sötét színű) üvegbe, és amikor nem használod, tárold hűvös, száraz helyen.

Miért ez a kedvenc házilag elkészített krémem?

Ez a házi cellulitkrém csodákra képes az illóolajoknak köszönhetően.  Ezt mindenképp ki kell próbálnod!

A borókaolaj vízhajtó és bőrtisztító hatású, egyben stimulálja a vérkeringést.

A rozmaring jó hatással van a vérkeringésre, tisztítja a nyirokrendszert, és méregtelenít. A citrusfélék és a grapefruitolajak szintén hatékonyak a vérkeringés növelésében, és méregtelenítik a szöveteket a toxikus anyagoktól.

A mogyoróolaj táplálja a bőrt, puhává és selymessé teszi, miközben jelentősen csökkenti a bőrön található gödröcskéket.

A méhviasz és a kókuszolaj könnyedén felszívódnak a bőrbe, segítenek a szükséges nedvesség bejuttatásában, és egyszerűen egy nagyszerű krémalapot adnak.

Ez a fantasztikus krém kiváló masszázsokhoz és cellulit elleni gépek hatékonyságának növelésében is.

Ha szeretnél minél hamarabb megszabadulni a narancsbőrtől, használd naponta kétszer: egyszer reggel, egyszer lefekvés előtt úgy, hogy fürdés után alaposan masszírozd be a bőrbe.

narancsbor, praktikák2. Bőrfeszesítő olaj gyorsan

Ehhez csak pár összetevőre van szükségünk! Gyors és praktikus megoldás!

Hozzávalók:

  • 1 dl szőlőmagolaj
  • 15-20 csepp menta- vagy 15-20 csepp citromillóolaj
     

Elkészítés: Öntsük össze a hozzávalókat, és rázzuk össze. Nekem legjobban spray formájában jött be, de egy kiürült babaolajos flakon is megteszi.

3. Kávés cellulitbőrradír:

Ki nem szereti a kávé illatát?  A kávét alapanyagként a csúcstechnológiás narancsbőr elleni krémekben használják. Nemcsak élénkíti a bőrt, és a vérkeringés ellátottságot fokozza, hanem tisztít, és kellemes illatot ad a bőrnek.  A házilag elkészített kávés krémünk sokkal költséghatékonyabb, mint a bolti megfelelőik.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál kávé (darált)
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 dl kókuszolaj
  • 3 evőkanál aloe vera gél

Elkészítés: A folyékony halmazállapotú kókuszzsírt és olívaolajat keverjük össze, majd adjuk ehhez az aloe vera gélt és a 3 evőkanál darált kávénkat. Az összetevőket alaposan rázzuk össze, majd tegyük hűtőbe kicsit összeállni. A kapott kásás anyagunkat meleg fürdő után alaposan masszírozzuk be a problémás területbe, majd 10 perc múlva öblítsük le. A kávészemek alkalmasak a bőrradírozásra is. Ha durvább anyagot szeretnél, nagyobb szeműre őröld a kávédat. A maradékot tedd hűtőbe, és bármikor felhasználhatod. Használd minden este lefekvés előtt vagy a reggeli tusolás után. Ne felejtsd el leöblíteni.

Miért szeretem?

Kávé: A koffein tágítja az ereket és tonizálja a bőrt. Emellett növeli a vérkeringést és csökkenti a bőr alatti vízmennyiséget

Olívaolaj: E-vitamint és más antioxidánsokat tartalmaz, amelyek ápolják, feltöltik a bőrt.

A kókuszolaj: Hidratálja a bőrt és segíti a többi összetevő felszívódását.

Aloe vera gél: gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatásokkal rendelkezik.

4. Narancsbőr elleni pakolás

Házilag készíthetünk olyan krémet, amely már 3 alkalom után tónusosabbá teszi a problémás területet, sőt 4 hét után a bőr egyenletesebb és tömörebb lesz!

Ebben a receptben is használunk kávét és még egy kis kakaóport is. A kakaó teobromint tartalmaz, amely gátolja a zsír felgyülemlését a szövetek között és serkenti a lipolízist (zsírégetést), a kávé pedig karcsúsító és vízhajtó hatása miatt serkenti a mikrokeringést, fokozza a sejtek anyagcseréjét és segít eltávolítani a méreganyagokat.

Hozzávalók

  • 4 kiskanál keserű kakaópor
  • kávézacc (3-4 személyes főzőből)
  • 2 kiskanál nagy szemű konyhasó
  • langyos víz vagy zöld tea
  • 2 csepp citromillóolaj
  • 2 csepp ciprusillóolaj
  • 2 csepp boróka-illóolaj 

Elkészítés: Keverjük össze a kakaót, a kávét és a sót, majd adjunk hozzájuk annyi vizet vagy zöld teát, hogy jól kenhető, de a bőrről le nem csúszó krémet kapjunk, végül csepegtessük bele az illóolajokat. Kenjük el a pakolást a combokra, fenékre, hasra, a hát alsó részére, a felkarra vagy ahol a bőr problémás, alaposan masszírozzuk be. Majd vagy vegyük fel az izzasztó nadrágunkat, vagy tekerjük be magunkat. Hagyjuk hatni a jótékony hatóanyagokat 30 percig, majd öblítsük le hűs-langyos vízzel. Alkalmazzuk a pakolást hetente 2 alkalommal.  Sportolóknak javaslom, hogy az edzések előtt masszírozzák be ezt a krémet a bőrbe, és erre vegyék fel az izzasztó nadrágot. A meleg hatására nemcsak élénkítjük a szövetek vérellátását, hanem selymes bőrt is kapunk.

5.  Narancsos-fahéjas cellulitkrém

 A narancsbőr elleni harcban sokan azért bizonytalanodnak el, mert nem vesznek észre gyors javuló tendenciát. Az bizonyos, hogy a krémeknek, pakolásoknak, testradíroknak is hosszabb időt kell adni, legtöbbször egy-két hét után lehet igazán látható, érezhető javulást tapasztalni. Természetesen az optimális étkezés, méregtelenítés és a sportolás is csak gyorsítja a pozitív folyamatokat.

Ez a recept viszont tényleg kiváló, tapasztalatom alapján gyors változást tud produkálni. Ha te is azok közé tartozol, akik hamar várják az eredményt, akkor ezt a receptet próbáld ki.

A citrusfélék, ahogy már említettem, élénkítik a bőrt, feszesítenek, és a toxikus anyagokat kiűzik a szövetekből. Ehhez párosítjuk az élénkítő hatású fahéjat, így egy igen kiváló krémet kapunk.

Tipp: érzékeny bőrűek először kisebb bőrfelületen próbálják ki ezt a krémet, mert a fahéj sok esetben bőrirritációt hoz létre.  A krém eltarthatósági ideje kb. 30 nap.

Hozzávalók:

  • narancsillóolaj 15 csepp
  • fahéjillóolaj 15 csepp
  • 2 dl kókuszolaj

A folyékony (max. langyos, nem meleg) halmazállapotú kókuszolajba keverjük be az illóolajokat, és rázzuk össze. A kész olajjal alaposan masszírozzuk át a problémás területeket. Aki bírja, használjon izzasztónadrágot az olajok alaposabb felszívódása érdekében.

Miért szeretem?

Kókuszolaj: Kiváló a pórusok megnyitásához, és segíti az olajok felszívódását.

Narancsillóolaj: Erősíti az ereket, fokozza a vérkeringést és tisztítja a nyirokrendszert.

Fahéjillóolaj: Megerősíti a kötőszöveteket és növeli a citrus olajok hatékonyságát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top