Életmód

Kipróbáltuk, mennyit érnek a narancsbőr elleni házi kencék

A bolti kencék helyett három olcsó házi praktikával vettem fel a harcot a narancsbőr ellen egy-egy héten keresztül. Például csilipaprikás olajat dörzsöltem a fenekemre. És hogy mi lett az eredmény? Azon magam is meglepődtem.

Három házi módszert vetettem be egy-egy héten keresztül a narancsbőr ellen. Nem vártam csodát, hiszen a narancsbőr kemény dió, több idő kell, hogy hassanak ellene a házilag kotyvasztott pakolások, de így sem csalódtam.

1. A legolcsóbb testradír narancsbőr ellen: a kávézacc

Hatalmas előnnyel indultam, hiszen nagyon szeretem a kávét, és a kotyogós kávéfőzőnél sincs jobb a világon, ehhez a módszerhez pedig nem volt más dolgom, mint összegyűjteni a kávézaccot. A pakolást a következőképp állítottam össze:

  • 10 g barna nádcukor
  • 10 g őrölt kávé
  • 10 ml olívaolaj

A legtutibb házi testradír!

A legtutibb házi testradír!

Összekevertem a hozzávalókat és bevonultam vele a fürdőszobába. Felkentem a combomra és a hátsómra a zaccot és egy-két percig masszíroztam vele a problémás területeket. A zacc nagyon jó élénkítő hatással bír, segít eltüntetni az elhalt hámsejteket a bőrről úgy, hogy utána már krémezni sem kell. Amikor meguntam a masszírozást, beálltam a zuhany alá és egyszerűen lemostam magamról a zaccos-olajos keveréket.

Amikor szó szerint nyakig állsz a zaccban

Amikor szó szerint nyakig állsz a zaccban

TIPP: Összekötheted a kellemeset a hasznossal, ugyanis a hideg-meleg váltózuhany is fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet, így feszesebbé varázsolja a bőröd.

Kávézaccos egyhetes testkezelésem után talán látható egy leheletnyi változás:

Kipróbáltuk: 3 házi pakolás narancsbőr ellen
Kipróbáltuk: 3 házi pakolás narancsbőr ellen

2. Egy kemény hadjárat a narancsbőr ellen: a paprikapakolás

Köztudott, a vérkeringés felpezsdítése sokat segíthet a narancsbőr leküzdésében, a lerakódott salakanyagok gyorsabban bekerülnek a vérkeringésbe, és elszállítódnak a kiválasztó szervekhez, majd távoznak. Egy csípősen pezsdítő paprikapakolás turbósebességre kapcsolja a bőr vérkeringését.

Többféle paprikapakolást készíthetsz el, én a következőt használtam:

Felvágtam 2-3 darab hosszú piros csilipaprikát, és egy napig beáztattam olívaolajba. Le is szűrheted, de anélkül is teljesen tökéletes pakolást kapsz!

Nem, ez nem egy rosszabb fajta leves, ez kéremszépen az erőspaprika pakolásom.

Nem, ez nem egy rosszabb fajta leves, ez kérem szépen az erőspaprika-pakolásom

Megmondom őszintén, nem vártam tőle túl sokat, mégis a legtöbbet kaptam a házi paprikakezeléstől egy hét alatt. Igaz, amikor rákentem a bőrömre a paprikát, csípett-szúrt-fájt mindenhol, nemcsak a combjaim és a fenekem, de a fejem is pipacsvörös volt. De nem bántam, mert a pillanat, amikor megtalálod a hatásos házi pakolást a narancsbőr ellen, na, az az igazi katarzis. 

Itt már minden csípett....

Itt már minden csípett….

TIPP: Két evőkanál paprikaolajat keverj el hat evőkanál avokádó- vagy szőlőmagolajjal, ezt kend fel a combodra és a fenekedre. Majd csavard be magad folpackkal, és jöhet a fürdőlepedő és a 30 perces pihenés. Utána ne feledkezz el a bőr hidratálásáról.

Nekem ebben a kis házi narancsbőr elleni hadjáratban a paprikás pakolás volt a leghatékonyabb, némi változást felfedeztem a fotókon is:

Kipróbáltuk: 3 házi pakolás narancsbőr ellen
Kipróbáltuk: 3 házi pakolás narancsbőr ellen

3. A lusták befutója: luffaszivacs

Ha se erőd, se energiád, sem pedig időd nincs arra, hogy napi szinten kenegesd magad, akkor jöjjön a luffaszivacs. Pár száz forintért beszerezheted, és máris van egy kiváló radírozó, hámlasztó eszközöd.

Egy egyszerű luffaszivacs, ami bármelyik szupermarketben vagy drogériában beszerezhető.

Egy egyszerű luffaszivacs bármelyik szupermarketben vagy drogériában beszerezhető

A luffaszivacs azért hatásos a narancsbőr ellen, mert eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezáltal simává teszi a bőrt, másrészt a masszírozás, dörzsölés javítja a vérkeringést. Minden nap használtam, zuhanyozás közben átdörzsöltem vele a combjaimat és a hátsóm, de ennek a módszernek nem elég egy hét, én legalábbis nem vettem észre szembeszökő változást ez idő alatt.

TIPP: Tengeri só: ha narancsbőrrel küzdesz, a konyhád helyett a fürdőszobában is használd a só durvább szemű változatát! Az étkezésben vízmegkötő szerepe van, viszont ha a problémás területeket dörzsölöd be vele, akkor méregtelenítő hatása érvényesül. Használd hetente kétszer, kevés vízzel, bőrradírként!

Egy hét alatt a luffaszivaccsal nem értem el túl nagy eredményt, gyakorlatilag ugyanolyan maradt a bőröm, mint amikor elkezdtem a “kezelést”.

Kipróbáltuk: 3 házi pakolás narancsbőr ellen
Kipróbáltuk: 3 házi pakolás narancsbőr ellen

A narancsbőr margójára

Most írhatnám, hogy megfelelő, egészséges táplálkozással, napi 2-3 liter vízfogyasztással, rendszeres sporttal, nulla édességevéssel megelőzhető lenne a probléma, és akkor nem lenne ez a folyamatos hiszti a narancsbőr körül. De ha már megvan a baj, akkor ez a pár egyszerű szabály lényegtelenné válik. Tény, sokat kell tenni a szép, narancsbőrmentes bőrért, de megéri harcolni ellene. Ha a három, házi módszer közül csak egyet próbálsz ki, akkor az a paprikapakolás legyen. Nekem már egy hét alatt is nagyon sokat segített, így bátran ajánlom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top