A fagyi fellegvárában, Olaszországban egyáltalán nem ismeretlen a fagyidiéta, amely minden napra tartogat valami finomságot a fogyni vágyóknak. Ha követed a fagyidiétát, 1 hét alatt 1-2 kilótól szabadulhatsz meg, ám ha ennél többre vágysz, egyszerűen ismételd meg a programot! A fagyidiétát neked találták ki, ha olyan karcsúsító módszerre vágysz, amit könnyű betartani, és kedvedre való fogásokból áll.
Ötletek, mielőtt belevágsz:
- Egy-egy napon megcserélheted a vacsorát és az ebédet.
- Az ízesítéshez naponta 2 evőkanál extra szűz olívaolajat használj.
- Fehér cukor helyett egészséges édesítőszerrel (például nyírfacukorral) tedd még finomabbá az ételeket.
- A gyümölcsök közül részesítsd előnyben az erdei gyümölcsöket, az almát, a körtét, a kivit, az őszi- és a sárgabarackot, valamint a görögdinnyét.
- Próbálj minél kevesebb sót használni – fedezd fel helyette a fűszerekben rejlő mennyei ízeket.
Fix pontok
Reggeli (a hét minden napján): egy csésze kávé vagy tea egészséges édesítőszerrel + 4 szelet kétszersült vagy 2 evőkanál cukrozatlan gabonapehely + 1 pohár natúr joghurt vagy csökkentett zsírtartalmú tej
Tízórai/uzsonna (a hét minden napján): 200 g friss gyümölcs vagy 1 pohár frissen facsart gyümölcslé (hozzáadott cukor nélkül)
1. nap
Ebéd: fagylaltkehely 4 gombóccal (200 g) – 2 krémfagyi, 2 gyümölcsfagyi + 5 sárgabarack
Vacsora: 200 g grillezett pulykamell + sült padlizsán + reszelt uborka + erdei gyümölcsök
2. nap
Ebéd: 70 g durumtészta bazsalikomos paradicsommártással és egy kis reszelt parmezánnal + vegyes saláta (öntet, majonéz nélkül!) + 4 szelet sovány sonka
Vacsora: 1 tányér zöldségleves (hüvelyesek és burgonya nélkül) + 2 főtt tojás (kemény vagy lágy, ahogy jobban szereted) + saláta uborkából és paradicsomból + 40 g teljes kiőrlésű kenyér + 100 g gyümölcsös sorbet (vízes alapú gyümölcsfagyi)
3. nap
Ebéd: 80 g sovány sonka + zöldsaláta + 100 g hűsítő sorbet + 1 szelet görögdinnye vagy 1 őszibarack
Vacsora: 125 g mozzarella + 200 g puhára főzött bab + 50 g teljes kiőrlésű kenyér
4. nap
Ebéd: fagylaltkehely 4 gombóccal (200 g) – 2 krémfagyi, 2 gyümölcsfagyi + 1 alma vagy körte
Vacsora: 160 g tonhal sós lében + friss zöldsaláta + 40 g teljes kiőrlésű kenyér
5. nap
Ebéd: 50 g teljes kiőrlésű kenyér megpirítva, tetején 60 g apróra vágott paradicsom oregánóval és bazsalikommal fűszerezve + 110 g grillezett csirkemell + vegyes zöldsaláta + 100 g gyümölcsös sorbet
Vacsora: 50 g konzerv babból, 100 g párolt sárgarépából és paradicsomból készített saláta olívaolajjal és egy csipetnyi mentával ízesítve + 60 g teljes kiőrlésű kenyér + 1 alma
6. nap
Ebéd: cukkinis rizottó 40 g párolt rizsből, olívaolajon párolt hagymából és cukkiniből + reszelt sárgarépa kevés citromlével + 2 gombóc gyümölcsfagylalt
Vacsora: 1 nagyobb szelet margherita pizza + 200 g friss gyümölcs
7. nap
Ebéd: fagylaltkehely 4 gombóccal (200 g) – 2 krémfagyi, 2 gyümölcsfagyi + 1 szelet görögdinnye vagy 1 őszibarack
Vacsora: 100 g durumtészta ricottával, párolt spenóttal, 10 g vajjal és egy kiskanál reszelt parmezánnal + vegyes zöldsaláta