Életmód
Szponzorált tartalom

2 őrülten finom, ricottás karácsonyi falatka

Egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró falatokat hoztunk.

Ha az ünnepi sürgés-forgásban valami gyors, de finom falatkákkal is szeretnél kedveskedni a barátoknak, családtagoknak, akkor a ricottával elkészített fogásokkal nem nyúlhatsz mellé!

Ricottával töltött gomba

ricottaHozzávalók (4 adag):

  • 8 közepes méretű csiperkegomba (de készíthető tetszés szerinti gombával)
  • 100 g omlós Szarvasi ricotta
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 friss piros, kimagozott, finomra aprított csili
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek. finomra aprított, friss oregánólevél (vagy majoránna)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Tegyük a ricottát egy tálba a reszelt citromhéjjal, a csilivel, a sóval és a borssal együtt. Fakanállal nyomkodjuk szét, és dolgozzuk össze, azután keverjük hozzá a felaprított oregánót és a parmezánt is. Óvatosan távolítsuk el a gombák tönkjét, aztán forgassuk meg a gombafejeket egy kis olajban, sóban, borsban. Üreges felével fölfelé fektessük sütőlapra vagy tepsibe, hogy kis adagokat pakolhassunk bele a ricottakeverékből. Óvatosan kanalazzuk bele a tölteléket, szórjunk rá egy kis parmezánt, és addig süssük az előmelegített sütőben, amíg aranyszínű nem lesz (kb. 15 percig). Nagy tálon tálaljuk, megszórva dresszinges rukkolával vagy más salátafélével.

Diós ricottagömbök

ricotta, falatkaHozzávalók 4 személyre:

  • 5 dkg dió
  • 25 dkg Szarvasi ricotta
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj a formázáshoz

Elkészítés:

A diót késsel aprítsuk durvára. A ricottát keverjük el sóval, borssal, az aprított fokhagymával. Enyhén beolajozott kézzel formázzunk gömböket a masszából, majd forgassuk meg a durvára darált dióban. Fogyasszunk mellé teljes kiőrlésű kenyeret vagy péksüteményt.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top