Életmód
Szponzorált tartalom

A nyestek akár a legfelkészültebb autósokat is meglephetik

Nem csak baleset miatt romolhat el egy autó - akár apró, helyes kis állatok is komoly kárt tehetnek benne. A nyestek például nagyon ügyesen és hatékonyan rengeteg kocsi vezetékeit rágják szét nap, mint nap. Az ilyen, váratlan esetek komoly kiadásokkal is járhatnak, de egy jól átgondolt pénzügyi döntéssel egyszerűbben elháríthatjuk a problémát.

A mindenhová bekúszó nyestek hajlamosak raktárként használni a kocsit. Hallani történeteket motorháztetőbe rejtett chipsről és madárdarabokról is, de a kifinomult ízlésű jószágok szívesen kapnak rá a vákuumcsövekre, a vezetékek szigetelésére vagy a gyújtáskábelre. Ezekkel az ínyenc vacsorákkal akár több százezres kárt is okozhatnak az autó tulajdonosának. Ráadásul a kis bundás szélhámosok akár a belvárosban is felüthetik a fejüket, hiszen remekül alkalmazkodnak bármilyen zajhoz és környezethez.

Arra már rengeteg alternatívát kidolgoztak, miként tartható távol egy nyest az autótól, ám sajnos a váratlan nyest vacsorákat ettől még az autótulajdonosnak kell kiböjtölnie. Így, ha a távoltartás nem sikerülne, egy nem tervezett autójavítással kell szembenézni. Az egyetlen bökkenő az lehet, ha az így keletkező váratlan kiadásokat hirtelen nincs miből fedezni.

Reggel nem indult el a kocsi, először nem is értettem, hiszen tegnap még semmi baja sem volt. Amikor felnyitottam a motorháztetőt, azonnal láttam, hogy ma sehová sem megyek autóval. Nagyon dühös lettem a szétrágott kábelek láttán. Aztán átfutott az agyamon, na, erre a plusz kiadásra egyáltalán nem számítottam, vajon mennyibe is kerülhet majd a kis vendégek mulatsága nekem. Amikor másnap az autószerelő megmondta a javíttatás árát, akkor majdnem elájultam, ugyanis az összeg a legmerészebb álmaimat is felülmúlta. Azóta mindig beállok a garázsba, bár ez sem jelent garanciát a kis gonosztevők ellen…

– meséli Erika az NLCafénak.

Kevesen készülnek fel a váratlan kiadásokra (fotó: Thinkstock)

Nézzük, mit tanácsol ilyen helyzetben a szakértő!

„Akármilyen elővigyázatos az ember, mindig előfordulnak olyan váratlan helyzetek, amik gyors beavatkozást igényelnek, és ezek gyakran anyagi ráfordítással is járnak. Fontos azonban, hogy akkor is átgondoltan hozzunk pénzügyi döntéseket, ha épp idő- vagy épp pénzszűkében vagyunk” – mondja Dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója. „A fenti példa nem ördögtől való, és sokunkkal megeshet. Azonban ezzel együtt az is előfordulhat, hogy erre épp nem áll rendelkezésünkre elegendő pénzügyi forrás – ebben az esetben érdemes lehet megfontolni a személyi kölcsön* lehetőségét, amelyet már az otthonunk kényelméből is igényelhetünk, és alig egy óra leforgása alatt megkaphatunk. Ha pedig inkább személyesen járnánk utána a lehetőségeknek, akkor érdemes az OTP Bank ügyintézőihez fordulni. Ők segítenek a helyzethez legjobban illő konstrukció megtalálásában, hogy átgondolt és tudatos döntést hozhassunk. Az OTP Bankhoz érkező rendszeres, legalább hat havi jövedelem jóváírás esetén ráadásul csak a személyazonosság igazolása szükséges a kölcsönigényléshez.” *THM mértéke online kedvezménnyel: 7,2%- 19,9% A személyi kölcsön akció 2018. november 5-től visszavonásig, de legkésőbb 2018. december 16-ig érvényes. További információ: www.otpbank.hu/szemelyikolcson

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top