Életmód

Szexista kommentek miatt távolították el a focista lány fotóját

Aztán visszatették a képet, mert akkora felháborodást okozott a tévécsatorna lépése.

A szexista kommentek miatt leszedték a Twitteről, majd ismét visszatették egy ismert ausztrál futballistalány fotóját.

A 21 éves Tayla Harris az ausztrál futball egyik sztárja (a semmire sem hasonlító sportágról itt olvashatsz). A Channel Seven’s AFL tévécsatorna a Twitterére tett ki róla egy fotót, amelyen a sportoló a levegőben látható, ahogy berúgja a meccs első gólját.

Fotó: Twitter/7AFL

A tévécsatorna a focista atletikusságát és erejét szerette volna bemutatni a képpel, de a posztot elárasztották a szexista kommentek. Végül a tévétársaság moderátorai levették a képet.

Ez viszont még nagyobb botrányt okozott, sokak szerint a csatorna borzasztóan kezelte a helyzetet, és megfutamodott a trolloktól. Így nem volt más választásuk, bocsánatkérés mellett visszatették a fotót.

Elnézést. A fotó eltávolítása rossz üzenetet hordozott. A kommentek jó része kifogásolható volt, de még keményebben fogunk dolgozni, hogy kidobjuk a trollokat az oldalainkról. Tayla Harris hihetetlen atletikusságát szerettük volna megmutatni, és továbbra is ünnepelni fogjuk a női focit

– írta a csatorna a Twitteren.

Az ügy súlyát jelzi, hogy még az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison is megszólalt az ügyben, és gyáva férgeknek nevezte a trollokat.

(CNN)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top