Életmód

Narancsbőr az örök ellenség – így tartsd magadtól távol

Tegyünk meg mindent, hogy megszabaduljunk a kellemetlen kis párnácskáktól. Igazából néhány reggeli rutin és máris lényegesen javul az összkép. Kevésbé lesz látványos a strandszezonunkat megkeserítő narancsbőr. Hurrá!

Sajnos a szuper alak nem mindenkinek születési adottság. Van akinek igenis sokat kell tenni azért, hogy jól érezze magát a bőrében, ha eljön a textilledobós időszak. Ha szeretnénk megszabadulni a a combokat, feneket beterítő, kellemetlen narancsbőrtől, legjobb, ha már reggel ébredés után beleadunk mindent.

Légtekerés

Még az ágyból sem kell kikecmeregnünk, elég ha rögtön ébredés után hanyatt fekvésben 2 percet tekerünk a levegőben. Ez beindítja a vér- és a nyirokkeringést, ami segít megszabadulni a narancsbőrt okozó méreganyagoktól.

Mély lélegzet

Nyissuk ki az ablakot és a friss levegőből lélegezzünk mélyeket, tudatosan figyelve szabályos légzésünkre. 10-15 mély lélegzetvétel elegendő, hogy az egész testünk, szöveteink friss oxigénhez jussanak.

Nyelvmosás

Amint a fürdőbe belépünk, mossuk meg alaposan a nyelvünket a fogkefével. Így megszabadulunk az éjszaka lerakódott baktériumoktól, melyek továbbjutva növelnék a szervezetünkben felhalmozódó és narancsbőrt is okozó méreganyagok mennyiségét.

Masszázs

Itt egy pár perces átdörzsölésre kell gondolni, amit könnyedén be tudunk illeszteni a reggeli menetrendbe. Akár egy hátmosó kefével, vagy masszázs kesztyűvel körkörös mozdulatokkal menjünk végig a kényes részeken, dörzsöljük át, így beindul a nyirokkeringés.

Hideg-meleg

A reggeli gyors fürdés, zuhanyzás során iktassunk be egy hideg-meleg váltakozó részt is egészen a bokától a combtőig. Ezzel is felpezsdítjük a narancsbőrös testtájak keringését.

Narancsbőr elleni krém

Az egyik leghatásosabb módszer, ha a reggeli bőrébresztő átdörzsölést követően bekenjük magunkat narancsbőr elleni krémmel. Ezt a műveletet következetesen minden reggel hajtsuk végre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top