Életmód

Egy zsírégető masszázs otthonra, ha fogyni akarsz

Az éhezésnek és a túlzottan megerőltető edzésnek nincs sok értelme, az egészséges étkezésnek és a jóleső mozgásnak annál inkább, főleg, ha zsírégető masszázzsal is kiegészítjük.

Jó hír a fogyókúrázóknak: az önsanyargatásnak semmi értelme, mert nem a zsírból fogysz, és az elért eredmény sem tartós. Dunát lehet rekeszteni azokkal a diétákkal, mozgásformákkal, csodabogyókkal és kozmetikai kezelésekkel, amelyek expressz változást ígérnek, végül mégis csalódást okoznak. A masszázs tényleg remek kiegészítője – de semmiképp sem helyettesítője! – a tudatos táplálkozásnak és a rendszeres mozgásnak, hiszen segíthet a bőrfeszesítésben, a narancsbőr enyhítésében, a méreganyagok száműzésében, az anyagcsere gyorsításában és ezeknek köszönhetően a zsírtöbblet csökkentésében.

Minden megvan, kezdődhet a masszázs Fotó: Image by Steve Buissinne from Pixabay

Jókor, jó helyen

Több kutatás is bizonyította, hogy a rendszeres masszázs hozzájárulhat az alakformáláshoz, valamint a felesleges kilók lefaragásához. A hatékonyság titka nem csak a masszázs technikájában rejlik, hanem az időzítésben is: ha edzést követően kerül rá sor, kincset ér az izmoknak, azok ugyanis könnyebben ellazulnak, gyorsabban regenerálódnak, és látványosabban formálódhatnak. Sportolás után az izmoknak tápanyagokra és pihenésre van szükségük ahhoz, hogy fejlődjenek, a masszázs pedig – serkentve a vérkeringést és felpezsdítve a szövetek oxigén-ellátását – tökéletes eszköz ezek támogatására.

Kritikus testtájak

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon miért olyan könnyű hasra, csípőre, fenékre és combra hízni, ahonnan aztán nagyon nehéz leadni a felesleget. Tévedés azt hinni, hogy erről a rossz gének tehetnek, és aki azokat örökölte a szüleitől, az menthetetlenül elhízik: igaz, hogy a hajlam örökölhető, ám helyes életmóddal egyszerűen útját állhatod a zsírréteg felhalmozódásának.

A szakemberek szerint a törzsre rakódó kilókért leginkább a helytelen táplálkozás tehető felelőssé, a nagy mennyiségben fogyasztott cukor, zsír és a kelesztett ételek egyáltalán nem kedveznek a vonalaidnak.

Az így kialakult makacs zsírréteg nem tüntethető el villámdiétákkal és kampányszerű mozgással, csak a következetesség hozza meg a várt eredményt.

Fog(y)j hozzá!

Ha fontos az egészséged megőrzése és az optimális testsúly elérése (vagy megtartása), a rendszeres mozgást mindenképp érdemes beiktatni a mindennapjaidba. Ha ezt okosan összeállított diétával és masszázzsal is kiegészíted, gyorsabb eredményre számíthatsz. Hadilábon állsz a testmozgással?

Akkor jó, ha tudod, hogy az edzésben lévő és nagyobb izomtömeggel rendelkező szervezet nyugalmi helyzetben is több kalóriát használ el, mint a passzívabb emberek teste, ráadásul a sportosabbaknak az anyagcseréje is kiegyensúlyozottabb. 

A masszázs másik nagy előnye, hogy a bőrt és a kötőszöveteket is rugalmasabbá teheti, ami nagyban hozzájárul a jó megjelenéshez és a „kézzel fogható” változáshoz, hiszen a sokak számára gondot okozó makacs narancsbőrt és a striákat is enyhítheti.

Karcsúsító keverék

Célzott mozdulatokkal elősegítheted a zsírégető folyamatokat, különösen a nők számára kritikus testtájakon. Ehhez a kitartás és a rendszeresség mellett jól jön a házilag is könnyen összeállítható, bőrmegújító és karcsúsító olajkeverék: 50 ml mandula- vagy avokádóolajba keverj bele 10 csepp citromolajat, majd adj hozzá 4-4 csepp grépfrút-, rozmaring- és feketebors-olajat. Ez a mennyiség több masszírozáshoz elegendő adag, amíg el nem fogy, érdemes hűtőben, vagy legalább sötét, hűvös helyen tartani. Ezek az alapolajak önmagukban is feszesítő, fiatalító hatással rendelkeznek, a 100 százalékos tisztaságú illóolajokkal kiegészítve pedig még hatékonyabbá válhatnak. Jól teszed, ha hetente egyszer testradírt is használsz, hiszen azzal eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, így a masszázsolaj értékes összetevői is mélyebb rétegekbe hatolhatnak.

Így csináld

  1. A zsírégető masszázs jobbról balra és lentről fölfele haladó, simító, csipkedő és körkörös mozdulatokból áll. A legjobb, ha az esti zuhanyozás vagy fürdés után kerítesz sort a kivitelezésükre.
  2. Kezdd a combokon, folytasd a csípőn, térj át a fenekedre, majd a hasadat vedd kezelésbe. Először lassú, de határozott mozdulatokkal simíts végig az érintett testtájakon, majd finoman csipkedd át a karcsúsítani kívánt részeket, hogy felpörgesd a nyirok- és vérkeringést.
  3. Ezután szorítsd ökölbe a kezedet és az ujjpercek találkozásánál lévő „bütykökkel” gyúrd át a kritikus testrészeket.
  4. Ezt kövesse ismét csipkedés, majd határozott simító mozdulatok következzenek. Hetente legalább 3-4-szer fordíts erre időt, akárcsak a sportra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top