Életmód

Ha már a nap felénél rád tör az álmosság, változtass az étkezési szokásaidon!

Ez főleg ilyenkor tavasszal „veszélyes”, hiszen könnyen belecsúszhatunk a klasszikus tavaszi fáradtságba, ha nem figyelünk. Nagyon nem mindegy, hogy mit eszünk, ha energikusak vagy egyáltalán csak használhatók szeretnénk maradni a munkaidő végéig.

Úgy érzed, hogy egyre inkább nehezedre esik reggelente felkelni az ágyból, és nagyjából délelőtt 11-re szeded össze magadat? Délután pedig már 3 körül leheverednél az irodai kanapéra? Akkor mindenképpen nézd meg, mit eszel!

Okos étkezés

Ahhoz, hogy energiával telten induljunk neki a napnak, ami kitart egész délután, meg kell válogatnunk nemcsak a főétkezéseinket, de a nassolnivalót is:

Egy marék mandula

Nagyjából 28 gramm mandula tartalmaz annyi telítetlen (jó) zsírsavat, rostot és magnéziumot, amivel elűzhetjük a fáradtságot. Emellett B-vitaminokban gazdag, ami az energiatermelésben játszik fontos szerepet. A legjobb snack, hogy fizikailag és mentálisan is felrázzuk magunkat.

Egy kis banán

Aki különösen fáradékonynak érzi magát, kérjen segítséget egy darabka banántól és az abban lévő ásványi anyagoktól. A benne lévő kálium és magnézium ugyanis energiával tölt el, hangulatjavító, és oldja a feszültséget is.

Csokoládé

2 kis kocka 70%-os kakaótartalmú csokoládé már elegendő is, hogy felébredjünk. A kakaóbab ugyanis tartalmaz egy teobromin nevű anyagot, amely a koffeinhez hasonló hatással bír szervezetünkre, de annál sokkal kevésbé élénkítő. De még így is képes erősíteni szervezetünket a fáradtsággal szemben. Ezenfelül pedig a kakaó elősegíti a szerotonin, azaz a boldogsághormon termelődését szervezetünkben, így csökkentve a stresszt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top