nlc.hu
Életmód

Ilyen az életet meghosszabbító alvás

Ha te is így alszol, 5 évvel meghosszabbíthatod az életedet

Az American College of Cardiology (ACC) friss kutatása szerint ha az alvási szokásaid eleget tesznek az itt szereplő kritériumoknak, akár 5 évvel is meghosszabbíthatják az életedet.
nő kanapén alszik

Az egyik kutató, Dr. Frank Qian arra a megállapításra jutott a munkatársaival, hogy az igazán egészséges és életet meghosszabbító alvás az, amire a lehető legtöbb igaz az alábbi állítások közül. Te hányra mondasz igent?

  • Jut naponta 7-8 óra pihenésre.
  • Hetente kettőnél kevesebbszer tapasztalok elalvási nehézséget.
  • Hetente kettőnél kevesebbszer ébredek fel éjszaka alvás közben.
  • Nem kell altatót szednem ahhoz, hogy el tudjuk aludni és nyugodtan pihenjek.
  • Kipihenten ébredek alvás után.

Minél magasabb pontszámot ér el valaki ezen a rövid teszten, annál nagyobb eséllyel hosszabbítja meg a saját életét Dr. Qian szerint. Hozzátette, hogy aggodalomra azoknak sincs okuk, akik kevesebb pontot gyűjtöttek: ha sikerül bármelyik fronton javítaniuk, az életkilátásaikat is megnövelhetik.

A szakértő szerint érdemes már a gyerekeknek is megtanítani, hogy a hosszú távú egészségmegőrzés szempontjából mennyire lényeges az alvás minősége (és mennyisége). Minél fiatalabban kezdenek el tudatosan odafigyelni az alvásukra, annál több évet nyerhetnek! 

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top