Életmód

Kapcsolódj ki, és pihenj anélkül, hogy órákat utaznál

Sok volt a munkahelyi stressz, vagy csak a tavaszi fáradtság tört rád iszonyatos erővel? Mindegy is, a lényeg a pihenés. Ha adódik egy szabad hétvégéd, ne szervezz mindenáron programot az ország másik felébe, helyette inkább maradj otthon, és töltődj fel! Mutatjuk az apró trükköket.

Nem is olyan könnyű ám otthon lazulni, mint elsőre gondolnánk. Oda kell figyelni, hogy ne a takarításon és a többi házimunkán pörögjünk, hanem ténylegesen olyan dolgokkal foglalkozzunk, amikhez egyszerűen kedvünk van.

Engedd meg magadnak az otthoni luxust!

Ha valaki állandó munkahelyi pörgésben van, vagy programkényszerben éli az életét, annak nagyon nehéz váltani a lelassult, tényleg pihentető kikapcsolódásra. Pedig nagyon is megéri, hiszen ilyenkor töltődik fel szervezetünk mind fizikailag, mind pszichésen, ami szintén kiemelten fontos. Íme néhány tipp, ami segít a hatékony otthoni pihenésben.

A híreket ugord át!

Ha olvasol is újságot, a napi aktuális híreket ugord át. Ne stresszeld magad, a nagyvilág történéseiből két nap múlva is felzárkózhatsz.

Hallgass zenét!

Minden ismerős dallam ezernyi emléket idéz fel bennünk. Éld újra a legszebbeket!

Menj színházba!

Tökéletes kikapcsolódás, ha egy nagyszerű színészek által interpretált történetbe éled bele magadat.

Menj ki a piacra!

Látogass el a legközelebbi piacra! Ennél jobb kikapcsolódás kevés van: vásárolj valamit, ami megtetszik. Ráadásul támogatod vele a régiód mezőgazdaságát is.

Csináld magad!

Régóta szeretted volna kidekorálni a lakást? Itt a nagyszerű alkalom egy saját gyártmányú könyvespolc vagy faleveles kép, esetleg színes kerti váza elkészítéséhez.

Aludj!

Felejtsd el az ébresztőórát, és aludj addig, ameddig csak szeretnél. Ha pedig felébredtél, de egyáltalán semmi kedved még kimászni az ágyból, akkor maradj csak nyugodtan.

Kapcsold ki az okostelefont!

A legnagyobb ellenségünk a digitális függőség. Csinálj egy detox hétvégét, amikor nem telefonálgatsz, nem csetelsz, és főleg nem csekkolod mások életét a közösségi oldalakon.

Süss sütit!

Az egyik legjobb stresszoldó a süteménysütés vagy a tésztagyúrás. Pár hónapja lementettél egy receptet a kedvenc bloggered oldaláról? Itt az ideje, hogy te magad is elkészítsd!

Pixar Gif Cooking GIF by Disney Pixar - Find & Share on GIPHY

Discover & share this Disney Pixar GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Sétálj!

Fedezd fel az otthonod környékét! Lehet, hogy nem is tudtad, hogy pár háztömbbel arrébb van egy kis park vagy egy klassz kis fagyizó.

Olvass!

A karácsonyra kapott könyvek közül még egyet sem olvastál el? Itt az ideje, hogy belekezdj, így a hétköznapokban is tutira kerítesz majd időt az olvasásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top