Életmód

Retteg a depressziós nő, hogy a saját esküvőjén is el fog aludni

Egyszer már megtörtént.

Helen Winston sokáig nem tudta, hogy depressziós, csak azt vette észre, hogy mindenhol elalszik. A nővére esküvőjén például koszorúslányként bóbiskolt el a szertartás alatt. Később kiderült, hogy depressziós – ez megmagyarázta az esetet.

Most, hogy Helen a saját esküvőjét tervezi, retteg, hogy azon is elalszik, mielőtt kimondhatná az igent. Szerencsére Helen vőlegénye és családja tudnak az állapotáról, így biztos, hogy nem veszik magukra, ha ez mégis megtörténne. „A legnehezebb része az, hogy teljesen érzéketlen lettem a külvilágra – mondta Helen. – Azt is tudom, hogy valószínűleg nem fogom tudni az érzések teljes skáláját megélni az esküvőmön, mert most egyszerűen nem vagyok rá képes.” A gyógyszerek segítenek valamit, de még a menyasszonyi ruhák próbálgatása közben is rendkívül lehangoltnak érezte magát.

A hasonló cipőben járó, depresszióval küzdő aráknak azt ajánlja, hogy a saját egészségüket tartsák szem előtt. „Úgy döntöttem például, hogy nem lesz torta és dekoráció, a virágok kiválasztását pedig anyukámra hagytam.” Emellett csak olyanokat hív meg, akiket valóban szeret, és akikből erőt tud meríteni. „Ne feledd – üzeni –, hogy te is szeretetet érdemelsz, még ha az agyad mást mond is!”

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top