Életmód

Naponta ennyi lépés is elég, hogy csökkentsd a halálozás kockázatát

Idős nőket vizsgáltak, az eredmény magáért beszélt.

Alapból tízezer lépés után kapunk elismerő szavakat a legtöbb telefontól, legalábbis az aktivitásmérők többségét erre programozták be, azaz hogy napi 10 ezer lépés megtételénél jelezze, már tettünk valamit az egészségünk megőrzéséért.

A Brigham and Women’s Hospital pontos kutatást végzett, hogy vajon ez a szám tényleg tízezer, több vagy kevesebb. A Science Dailyn közzétett anyag szerint idősebb nők esetén már kevesebb lépés is hatékony. Az átlagéletkor 72 év volt, 18 ezer nő adatát vetették össze, és a megbízhatóbb eredmény érdekében kizárták a nem túl fitt, cukor- vagy szívbeteg nőket.

A kutatás azt mutatta, hogy a vizsgált nők közül azok hunytak el a vizsgált időszakban, akik naponta átlagosan 2700 lépést tettek meg. Akik 4400 körülit, azoknál 41 százalékkal csökkent a halálozási kockázat, azoknál pedig ugrásszerűen csökkent, akik 7500 lépést tettek meg. Viszont ha ennél többet mentek, vagyis akár tízezer lépést, az nem változtatott a halálozási kockázat mértékén.

(Kiemelt kép:Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top