Életmód

Már bármit kipróbálnál? Fogyj 3 kilót egy hét alatt a mézdiétával!

Hát erre mi is kíváncsiak vagyunk: hogyan lehet lefogyni a méztől? Ráadásul egy hét alatt 3 kilogramm súlyfeleslegtől szabadulhatunk meg? Nézzük, hogyan!

Mike McInnes táplálkozási szakember szerint nagyon egyszerű a képlet: ha gyorsan szeretnénk megszabadulni pár kilótól, együnk egy kanálnyi mézet minden este lefekvés előtt. A szakember szerint ugyanis olyan anyagcsere-változásokat okoz a méz a szervezetünkben, mely csillapítja a cukor iránti olthatatlan vágyunkat.

Cukor helyett méz

A mézdiéta, bár nevét a kulcsfontosságú élelmiszerről kapta, nem csak mézevésből áll. Ez egy tudományos alapokon nyugvó, kiegyensúlyozott táplálkozás, étrend, mely lehetővé teszi, hogy 1-3 kilogrammnyi súlyfeleslegtől megszabaduljunk viszonylag rövid időn (1 hét ) belül.

Ráadásul nincs szörnyű szigor sem a mézdiétában: nem kell egyes élelmiszercsoportokat teljesen megvonni magunktól. Sőt a főételek között még akár nassolhatunk is. Egyetlen kikötés, hogy bármit eszünk is, a cukor helyett mindenhol használjunk mézet. A titokra tehát máris fény derült: a cukor helyett a méz sokkal egészségesebb, és kevésbé hizlal, ha mértékkel fogyasztjuk. De ne feledjük: lefekvés előtt egy kanál méz kötelező!

Mézédes álmokat!

A szakember szerint ugyanis a modern elhízás hátterében a túl sok cukor és nem megfelelő szénhidrátfogyasztás, valamint az elégtelen minőségű alvás áll. Ezen pedig a méz mind segít, hiszen bárhol ki tudjuk vele küszöbölni a cukor használatát, és a nyugodt alvást is elősegíti. Csökkenti az agyban a stresszt, és annak ellenére, hogy fruktózban és szacharózban gazdag, sokkal könnyebben emészthető, mint a finomított cukor. Mint minden diéta megkezdése előtt, itt is ajánlatos háziorvosunk vagy dietetikus tanácsát kikérni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top