Életmód

Újra lesz tv-torna!

Bár kicsit másképpen, mint ahogy azt annak idején megszokhattuk.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell” – ki ne emlékezne a híres dalocskára? Generációk emlékeiben él a tv-torna, amely megtanította az alapvető mozdulatok helyes elvégzését és segített néhány perc alatt átmozgatni a testünket. Most az MTVA Balatoni nyár műsorában újra indul a napi pár perc torna, de egy kicsit másképp, mint megszokhattuk.

A Balaton környéki kondiparkokat látogatja végig Radányi Norbert, a Bartendaz vezetője, a saját testsúlyos edzések egyik legismertebb apostola és Szűcs Julcsi, a műsor riportere, hogy bemutassák a nézőknek, milyen egyszerűen lehet fittnek maradni, és mennyit számít napi pár perc mozgás is.

tv torna

Idősebbek is elkezdhetik! (Forrás: Youtube)

A Balatorna minden héten hétfőtől szombatig, délelőttönként látható a tévéképernyőn. Julcsi megismerkedik az edzés alapjaival, és megtanulja helyesen végrehajtani a gyakorlatokat, közben egyre fejlődik, erősödik.

„Nagyon fontos, hogy a tornagyakorlatokat helyesen végezzük, mert a rosszul végzett mozgás sérülést és fájdalmat okoz. Ezért örülök, hogy Julcsi segítségével bemutathatjuk a nézőknek, mire figyeljenek” – mondja Radányi Norbert. „Már az első alkalommal tanultam valami újat, én például nem tudtam, hogy a könyököt a test mellett kell tartani fekvőtámaszozás közben – teszi hozzá Szűcs Julcsi. – Az első tornaalkalmak után még minden porcikám fájt, de néhány nap után már éreztem, hogy egyre ügyesebb és edzettebb vagyok.”

A cél az, hogy minél több néző kapjon kedvet a rendszeres napi mozgáshoz, akár a tévéképernyők előtt is. Norbi és Julcsi segítségével sokat tanulhatnak az edzések, a napi testmozgás fontosságáról és a gyakorlatok helyes elvégzéséről. Mint tudjuk: „Ne tessék félni, senkinek sem árt!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top