Életmód

Nekiment az esküvőkön fotózgató vendégeknek egy profi fotós – ezrek osztják a sorait

„Mégis mi a francot tervezel azzal a képpel? Kinyomtatod?” – teszi fel a jogosnak tűnő kérdést vírusszerűen terjedő posztjában Hannah Way.

Azután, hogy legutóbbi esküvőjén épp egy túlbuzgó vendég miatt maradt le egy fontos pillanatról, a texasi esküvői fotós, Hannah Way úgy döntött, Facebook-oldalán nyílt levelet ír a képet elrontó és minden hozzá hasonló vendégnek, hogy egyszer és mindenkorra megértsék, a túlbuzgóságukkal és az ide-oda belógó mobiltelefonjaikkal csak a profi fotósok munkáját nehezítik.

A lánynak, aki az iPhone-jával fotózott azon az esküvőn, ahol nemrég dolgoztam: jó, ha tudod, hogy ezzel a flegma gesztussal nemcsak az én képemet tetted tönkre, de elloptad ezt a pillanatot a menyasszonytól, a vőlegénytől és még az örömapától is” – kezdte a Facebookon közzétett posztot Way, amihez két, általa készített fotót is mellékelt.

esküvő esküvői fotós vélemény facebook poszt

Kép forrása: Facebook / Hannah Way Photography

Mindkét képen jól látszik, hogy a fotós épp az oltárhoz vonuló menyasszonyt és örömapát igyekezett fotózni, ám ebben egy benyúló telefon megakadályozta. „Őszintén szeretném tudni, hogy mi volt a terved ezzel a fotóval. Kinyomtatod? Elteszed emlékbe? Megnézegeted mindennap? Nem. Fogadásom van rá, hogy nem fogod. Csakhogy veled ellentétben a menyasszony minden bizonnyal kinyomtatta volna a képet, és szívesen felidézte volna újra és újra azt a pillanatot, mikor az apukája bekísérte az oltár elé.

Ehelyett legjobb esetben is azt a képet nézheti, amit te csináltál, mert a telefonoddal sikeresen megakadályoztál abban, hogy tiszta képet készíthessek róluk.” A poszt végén, amit azóta 145 ezren osztottak meg, Hannah minden vendéget arra kér, hogy arra a néhány órára, amit az ismerősük, barátjuk, családtagjuk esküvőjén töltenek, mindenki feledkezzen el a mobiltelefonjáról. „Inkább éljétek át a pillanatot, és engedjétek, hogy mi, profi fotósok dolgozhassunk.” 

Szerinted igaza van a fotósnak? Írd meg!

Nyitókép: Facebook / Hannah Way Photography

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top