Életmód

Már csak pár lépés választ el attól, hogy erős nő legyél

Elég összetett kérdés az, hogy mitől lesz valakiből magabiztos felnőtt, míg mások teljesen bizonytalanok, ha véleményt kell formálniuk. Csak a környezetünk tehet erről, vagy mi magunk is erősíthetjük belső magunkat?

Mindannyian úgy születtünk, hogy elégedettek voltunk önmagunkkal, aztán egyesek környezete ezt módszeresen lerombolta: a média, ahol csakis gazdag, sikeres, tökéletes testű felnőttek és szuper bizonyítványú, élversenyző gyerekek mosolyognak ránk, és persze ott vannak egyes szülők, akik szintén a saját önbizalomhiányuktól szenvedve, folyamatosa összehasonlítják gyerekeiket mások porontyaival.

Dolgozz rajta!

A jó hír az, hogy amit leromboltak, s elhitettek velünk (ti. mások sokkal jobbak nálunk), kitartással vissza lehet építeni:

  • Csak magadra figyelj! Ne akarj minduntalan másoknak megfelelni, és főleg ne hasonlítsd magad másokhoz. Teljesen felesleges, hiszen nincs két egyforma ember.
  • Csak a pozitív! Gondolj magaddal kapcsolatban pozitív dolgokra: eléred a kitűzött célt, sikeres vagy a munkádban, szépnek találod magad… stb. Ha sokat gondolsz rá, és megerősíted magadban, akkor előbb utóbb elhiszed te magad is.
  • Foglalkozz magaddal: a lelkeddel, a testeddel, az egészségeddel. Megszépülsz saját magad gondoskodásától.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top