Életmód

Óriási pontyot fogtak Nógrád megyében

Gigaponty akadt a horogra.

Az elmúlt napokban – döntően a Professzionális Európa Kupa (EPBC) versenynek köszönhetően – csúcson járt a rekordfogások száma Maconkán, olvasható a 24.hu weboldalán.

Képünk illusztráció / Fotó: iStock

A Nógrád megyei horgászparadicsom nemzetközi versenyén a gáti szakaszon az osztrák Szeiner Hermann szeptember 11-én a reggeli órákban egy 13,57 kg-os (86/62 cm), új abszolút tórekord fekete amurt fogott, szeptember 12-én az I. szigeten a szerb Boris Misiraca egy pontosan ugyanilyen súlyú, fekete amurt akasztott meg. A régi rekord nem is olyan régen, a júliusi pontyfogó országos bajnokságon állt föl, ahol Pingor Zsolt 12,85 kg-os fogása került az élre.

„Már a verseny után, a Felező-félszigeten a nyurgaponty abszolút tórekordja is megdőlt. Pisák Viktor szeptember 15-én 17:21-kor egy 23,40 kg-os (92/80 cm), remek példányt mérlegelt” – írta meg a lap.

Hatalmas halakból nincs hiány – augusztusban a pusztaszentlászlói horgásztó versenyén a helyi Haladás Horgász Egyesület tagja, Fehér Vencel hétfőn egy 20,6 kilós pontyot fogott. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top