Magyarország kúl

Közel 52 ezer kiló ponty került a szákokba a Balatonon

A Balaton déli partján volt jobb a fogás a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) 140 órája alatt. Szlovák csapat nyert idén.

Fotó: Ibcc.hu

A Starbaits Slovakia csapata nyerte a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát (IBCC), megelőzve a Mikbaits-Parys (cseh és szlovák) és a CT Libun (cseh) együttesét – írja a Sonline.hu. A legjobban szerepelt magyar együttes, az Eco Carp Team a 12. helyen végzett.

Az első hat helyezett mindegyike a déli parton, Balatonszentgyörgy, Balatonberény és Fonyód térségében pecázott. A Balatonszentgyörgynél horgászó győztes szlovák csapat több mint 1316 kilogramm értékelhető pontyot fogott ki, a legnagyobb meghaladta a húsz kilót. A legnagyobb halat, egy 24,02 kilogrammos pontyot a CT Libun egylete szákolta meg. Az összfogás idén 51 775 kilogramm lett.

Korábban már megírtuk, hogy a  nemzetközi versenyre 21 országból érkeztek a versenyzők, és a versenypálya több mint 180 kilométeres volt a Balaton körül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top