Magyarország kúl

A világ legnagyobb pontyfogó versenye most folyik a Balatonon

180 kilométer hosszú a partszakasz, 21 országból érkeznek a háromfős csapatok. Tavaly 14 tonna halat fogtak, idén többre számítanak.

(MTI-fotó: Lehotka László)

A világ legnagyobb pontyfogó horgászversenye kezdődött meg a Balatonon – írja az Atv.hu. Száznyolcvan kilométer hosszú szakaszon horgásznak a versenyzők. A háromfős csapatok délben egyszerre kezdhettek, a helyeket sorsolással döntötték el.

Jéger Szabolcs szervező elmondta: „21 országból érkeztek a versenyzők, és a versenypálya több mint 180 km a Balaton körül. Gyakorlatilag ezzel együtt is a világ legnagyobb pontyfogó versenyéről van szó, és hihetetlenül nagy izgalmak várhatók. A tavalyi esztendőben több mint 14 tonna halat fogtak a csapatok, és reméljük, hogy ez a szám az idei esztendőben megdől.”

A Pontycentrum nevű csapat tavaly megnyerte a harmadik pontyfogó versenyt. Akkor a rendelkezésre álló 140 óra alatt 644 kiló halat sikerült fogniuk. Idén a keleti medencében, Csopak közelében próbálkozhatnak a sorsolás után. Tavaly ugyanezen a versenyen a rekord egy huszonhat kilós példány volt, de a szakemberek szerint van ennél nagyobb ponty is a Balatonban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top