Életmód

Az orosz nők szerint az ő testük úgy tökéletes, ahogy van

Eddig szinte példátlan, hogy az elnyomó, a nők megjelenésével kapcsolatban máig szigorú elvárásokat támasztó Oroszországban testpozitív kampány indult volna. Most viszont a #SoMnoyVsyoTak mindent visz.

Az 1, 2 millió követővel rendelkező orosz influenszer, Tuszja indította a kampányt, hogy felvegye a kesztyűt az irreális szépségelvárásokkal szemben. A tinédzser, aki maga is megküzdött az anorexiával, #SoMnoyVsyoTak, #AllIsFineWithMe (magyarul #MindenRendbenVanVelem) hashtaggel ellátott bejegyzések posztolására buzdítja a többi orosz nőt, hogy a maga természetes valójában merjék ők is megmutatni a testüket.

Így a Guardian szerint az orosz Instagramot és a többi közösségi oldalt azóta elárasztották azok a posztok, zömmel szelfik, melyek filterek nélkül mutatják meg a meztelen valóságot, a hegeket, a pattanásokat, a striákat vagy épp a haj hiányát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

⠀ ⠀ #СоМнойВсёТак ⠀ Стандарты красоты разрушают жизни, самооценку и здоровье девушек ⠀ Этот проект - то, о чём нельзя молчать ⠀ Тема бьёт по больному и отзывается до мурашек и слёз, но вдохновляет на любовь к своему телу таким, какое оно есть ⠀ ⠀ Важный социальный ролик вышел на канале «ТУСИМ У ТУСИ» - ссылка в шапке профиля ⠀ ⠀ Нужно, чтобы как можно большее количество людей увидело этот выпуск ⠀ Поэтому смотри его прямо сейчас, не откладывая, рассказывай знакомым и участвуй во флешмобе, цель которого - распространение философии любви к себе БЕЗ стандартов женской красоты ⠀ Напиши в посте свою историю, покажи себя в сториз без макияжа и масок, поставь наш хештег, сделай шаг к принятию себя и помоги другим ⠀ ⠀ ⠀ Со мной всё так ⠀ А с тобой? ⠀

Туся (@tysya) által megosztott bejegyzés,

Számtalan hasonló, a közösségi médiában terjedő kampányt láthattunk ugyan az elmúlt években, de az orosz nők mozgalma azért is forradalminak számít, mert Oroszország máig igencsak erősen férfiak uralta birodalom, ahol a nőknek külsejükkel legtöbbször szigorú elvárásoknak kell megfelelniük. Nem véletlen, hogy a keleti országban a természetes szépség kevésbé érvényesül, és egy nő alig látható átlagos, mindennapos testtel nyilvános felületen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top