Életmód

TOP3 őszi sminktrend és 1 tipp, hogy készítsd el őket

Lesd el, hogyan tudod beépíteni hétköznapjaidba a legnépszerűbb sminkelési módokat.

Az őszi sminktrendek között nemcsak látványos, de könnyen megszerethető ajánlásokat is találunk, melyek egy átlagos hétköznapon is bátran viselhetők. Ahhoz, azonban, hogy az eredmény ne csak stílusunkhoz, de bőrünk színéhez, hajunk árnyalatához vagy éppenséggel arcformánkhz is passzoljon, tudnunk kell, pontosan mely sminkszíneket használjuk és miért. Ezért most azon túl, hogy bemutatjuk az ősz legnépszerűbb sminktrendjeit, adunk még egy hasznos, gyakorlati tippet arra is, miként tudjátok egyszerűen elsajátítani a hozzájuk szükséges sminkelési alapokat.

1. Vörös bársony az ajkakon

Vörös rúzs trend a kifutókról: Paco Rabanne, Helmut Lang, Louis Vuitton (Fotók: Peter White / Getty Images, JP Yim / Getty Images, Peter White / Getty Images)

Az ősz beköszöntével előtérbe kerültek a vörös rúzsok, melyek bársonyos rétegként fedik az ajkakat. Választhatunk téglavörös vagy épp pinkes árnyalatot is, ha pedig kedveljük a vadabb sminkeket, egy sötétebb, a bogyós gyümölcsök árnyalatát idéző ajakrúzs lesz a tökéletes választás. 

Egy ilyen intenzív, ajakközpontú smink nem igényel sok körítést. Lehelltnyi arcárnyalás, szemöldökformázás és a szemek finom körvonalazása tökéletesen elegendő, ne lopjuk el ajkainktól a rivaldafényt! 

2. Natúr füstös szemek

A barnás árnyalatokkal dolgozó, füstös szemsmink az ősz egyik kedvence – Elie Saab, Tom Ford, Max Mara (Fotók: Peter White / Getty Images, JP Yim / Getty Images, Daniele Venturelli/Daniele Venturelli / Getty Images)

A füstös szemek a legutolsó ajánlások szerint földszínekkel elkészítve a legdivatosabbak, melyekkel alkothatunk visszafogottabb, nappali sminket, mint Tom Ford modelljein láthattuk, vagy impozáns alkalmi szemsminkként is megállják a helyüket, mely esetében az enyhén csillogó árnyalatokat érdemes választani.

Világos és kreol bőrön is szépen mutatnak ezek a natúr árnyalatok, amelyek hideg vagy épp meleg tónusát szépen alakíthatjuk a kísérőszínekkel, a smink felépítésével. A földszíneket bátran továbbvihetjük a teljes sminken is egy árnyalatban passzoló rúzzsal, bronzosítóval.

3. Pillekönnyű pirosító

Legalább egy leheletnyi pirosítót mindenkinek érdemes lennie feltennie – Dolce&Gabbana, Genny, Chanel (Fotók: Jacopo Raule / Getty Images, Estrop / Getty Images, Stephane Cardinale/Corbis / Corbis via Getty Images)

Bármilyen sminket is készítünk, az arc finom árnyalásáról ne feledkezzünk el. Nem kell, hogy profi kontúrozási technikákkal küszködjünk, elegendő az is, ha orcáinkra teszünk egy kis lágy, rózsás árnyalatot, amelytől frissebb, élénkebb lesz arcunk. Dolgozzunk visszafogott árnyalatokkal, hogy az eredmény természetes legyen.

A sminktrendek szerint a pirosító színét továbbvihetjük szemsminkünkre is, a rózsás vagy korallos árnyalatok nem egy kifutón jelentek meg a szemhéjakon, sőt, akár ajkainkra is elég lehet egy kis színben passzoló szájfény, krémes rúzs, mint láthattuk azt például a Chanel kifutóján.  

+1. Így tanuld meg elkészíteni őket

Mint az élet más területén is, a sminkeléshez is érdemes szakértő tanácsát kikérni. Egy sminktanfolyam azonban jellemzően több tízezer forintba kerül, amit bizony nem mindig könnyű kigazdálkodni. Ezért ha bizonytalan vagy a pontos színárnyalatok kiválasztásában, vagy csak jó lenne begyűjteni néhány személyre szabott tippet, amelyekkel bármilyen sminket magabiztosabban elkészíthetsz majd, jelentkezz be a dm Szépségtanácsadására

Októbertől a dm 12 kiválasztott üzletében indítják el az exkluzív szolgáltatást, amelyen a vásárlók egy 3000 Forint értékű Szépségtanácsadás Ajándékkártya megvásárlásával vehetnek részt, amelynek értéke ráadásul levásárolható.

Az 1 órás, személyre szabott programon profi sminkestől tudhatjuk meg, bőrünkhöz, arcformánkhoz, színeinkhez mely sminkárnyalatok illenek, illetve milyen típusú termékek a legideálisabbak számunkra, és hogyan használjuk azokat. Ha jelentkezni szeretnél, a linkelt felületen tudsz időpontot foglalni magadnak online.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top