Életmód
Szponzorált tartalom

Bemutatjuk a legegyszerűbb őszi sminket, ami csak létezik

És most nagyon divatos is!

Ha olyan sminket szeretnél készíteni, ami egyszerű, gyorsan megvan és még divatos is, a monokróm pink sminkeket meg kell ismerned. Persze csak akkor, ha még nem hódították meg szívedet lágy, rózsás árnyalataikkal.

2019 egyértelműen a rózsaszín szemsminkek éve volt, miközben az erős arckontúrozási technikáktól búcsút vettünk és helyettük az arcsminkeknél is a lágyabb árnyalás, a finom arcpír vette át a főszerepet. Végül ez a kettő szépen egymásra is talált, olyannyira, hogy még most, 2020 őszén is a sminktrendek közt találjuk az egy színből építkező, rózsaszínes sminkeket.

A smink akkor lesz szép, ha erőlködésmentes, természetes hatást kelt némi üde ragyogással, amit legalább annyira köszönhetünk bőrünk egészséges fényének, mint az enyhe dewy finishű sminktermékeknek. Különösebb sminkarzenál sem kell elkészítésükhöz, mutatjuk is, miként dobj fel akár már a következő reggel egy ilyen sminket.

0. A nulladik lépés minden esetben a megfelelő arctisztítás és hidratálás, valamint reggelente a megfelelő fényvédő felvitele. (Hogy ezeket hány rétegben, hány különféle készítménnyel szereted felvinni, csak rajtad áll, lényeg, hogy egyikről se feledkezz meg.)

1. Mivel gyors sminkről beszélünk a primertől most eltekintünk és egyből az alapozásra térünk rá. Használhatsz ehhez BB krémet még az előző pont tagjaként, vagy felvihetsz folyékony, esetleg púderes alapozót is, lényeg, hogy szükség esetén adj egy kis természetes fedést, bőrszín-kiegyenlítést arcodnak.

2. Ha szükséges, korrektorral fedd el a pattikat, piros foltokat vagy a szemkörnyéki karikákat.

3. Légy kreatív! A márkák is felismerték már az igényt a többfunkciós sminktermékekre, melyekkel épp úgy készíthető szem-, arc- és szájsmink is, azonban ha neked épp nincs ilyened, akkor sincs gond. Egy színben megfelelő rúzs tökéletesen helytáll krémes pirosítóként is, amit eldolgozhatsz szimplán az ujjaid segítségével.

A rúzzsal azonban itt állj meg, szemsminkként ne használd, oda válassz egy árnyalatában hozzá passzoló szemhéjpúdert.

Tipp: A rózsás-pirosas szemsminktől könnyen nézhetünk ki úgy, mint aki kisírta a szemeit. Hogy ezt elkerüld, egyrészt válassz jól árnyalatot, másrészt építgesd a színt, könnyen lehet, hogy neked egy leheletnyi is elég a szép sminkhez.

Ha rózsás rúzsnak híján vagy, de van egy klassz por állagú pirosítód, készítsd el azzal sminked javát. Vigyél fel belőle egy keveset a szemhéjadra is, míg kiegészítésként hozzájuk az ajkaidra használhatsz enyhén színezett szájfényt. Mindez fordítva is igaz, rózsaszínes szemhéjpúdered is teljesen jól funkcionálhat pirosítóként is, fő, hogy az árnyalat megfelelő legyen.

4. Végül, a smink zárásaként formázzuk szemöldökünket és szempillaspirállal hangsúlyozzuk tekintetünket. Villámsmink lévén a szemceruza és szemhéjtus csupán opcionális, miként az is, akarjuk-e sminkfixálóval rögzíteni mesterművünket.

rózsaszín monkróm smink

Backstage fotó a New York-i Divathétről (Fotó: Yuchen Liao/Yuchen Liao)

Boltmustra – Sminktermékek monokróm rózsás sminkhez

1. The Burgundy Bar Szemhéjpúder paletta – MAYBELLINE

2. Le Duo Blush Arcpirosító (Inséparoses) – Bourjois

3. True Match Le Blush Arcpirosító (Rosewood) – L’ORÉAL PARIS

Sminktermékek rózsaszín monokróm sminkekhez

Sminktermékek rózsaszín monokróm sminkekhez

4. Crazy Smoky! Szemceruza (Delirious Pink) – miss sporty

5. Wild Shadow Pots Szemhéjpúder (Savage Rose) – Max Factor

6. Colour & shine Ajakbalzsam – s.he stylezone

7. Color & Care Ajakrúzs (Vintage Rose) – alverde NATURKOSMETIK

Még több sminktrend őszre:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top