Életmód

Újrahasznosítja építőkockáit a LEGO

A vásárlók továbbadhatják a nekik feleslegessé vált játékokat, hogy azok más gyerekekhez kerülhessenek.

Egyelőre az Egyesült államokban teszteli építőkockái újrahasznosításának lehetőségeit a LEGO. A dán játékkészítő cég honlapján hozott létre egy olyan felületet, amelyről a vásárlók kinyomtathatják a postázási címet és dobozban ingyen feladhatják a már nem használt építőkockákat – írja a LEGO közleménye alapján az MTI.

A vállalat gyáraiban megtisztítják a visszaérkezett darabokat, majd továbbküldik a Teach America alapítványnak, amely amerikai iskoláknak adományozza a játékot, illetve egy bostoni alapítvány is kap az újrahasznosított építőkockákból. Ha a kísérlet sikeres lesz, a programot ki fogják terjeszteni az Egyesült Államokon kívülre is.

Keresik a műanyag felváltásának lehetőségeit, de nehéz találni olyan tartós anyagot, mint a műanyag. Tavaly már elkezdték a fa és bokor formák gyártását cukornádból – mondta Tim Brooks, a Lego környezetvédelemért felelős igazgatója.

A rivális Hasbro már korábban bejelentette be, hogy 2022-re száműzi a műanyagot játékai csomagolásából, ugyanakkor azt is megjegyezték, hogy számukra is gondot okoz, hogy a műanyagot felváltó tartós anyagot találjanak játékaik gyártáshoz.

(MTI/AP)

Kiemelt kép: illusztráció, iStockphoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top