Életmód

Mostantól egy kicsit könnyebb lesz vonatozni itthon

Digitális értelemben fejleszt a MÁV.

Hétfőtől a MÁV-START vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú, 2016. január 1-től kibocsátott személyazonosító igazolványhoz, az e-Személyihez. A MÁV honlapján olvasható közlemény szerint a pénztárakban megvásárolható, 30 napos dolgozó és tanuló, a havi és félhavi, továbbá a regionális bérletek rögzíthetők az okmányon.

Az e-Személyihez hozzárendelt bérlet előnye, hogy az utasnak nem kell papíralapú bérletet őriznie és magával vinnie. A vasúttársaság korábban a Budapest–Pusztaszabolcs- és a Budapest–Székesfehérvár-vasútvonalakon tesztelte az innovatív megoldást, amely már több mint ötmillió utas számára jelenthet kényelmes, papírmentes megoldást a mindennapi vasúti utazások során.

vonat pályaudvar máv

Belföldi pénztárakban vásárolható bérletet lehet rögzíteni az e-Személyin (Forrás: iStock)

Az utas a vásárláskor kap egy olyan bizonylatot, utazási tájékoztatót, amely tartalmazza a bérlet adatait, de önmagában nem minősül menetjegynek és utazásra sem jogosít. Tekintettel arra, hogy az utasok az e-Személyihez hozzárendelt bérlet kiadásakor nem kapnak nyomtatott bérletszelvényt, így azt nem tudják leadni a munkahelyükön, a vásárláskor az általános szabályok szerint ehhez igényelhetnek megfelelő számlát.

Az e-személyis bérlet a vasúti pénztárakban, az érvénytartam kezdete előtt téríthető vissza. Egyéb esetben a visszatérítési igényt a MÁV-START ügyfélszolgálatához kell benyújtani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top