Életmód

Esernyő nélkül egy tapodtat se tégy hétfőtől!

Borús, csapadékos idő lesz a jövő héten, de fokozatos lehűlésre is készülni kell.

A Kiderül előrejelzése szerint hétfőn a nap első felében borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, a déli megyékben zivatarok is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, de 10 fok körüli értékek csak az Északi-középhegység északi oldalán, illetve hajnalban a nyugati határvidéken lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 között valószínű.

Kedden eleinte csak az északi megyékben, majd délután már a déli országrészben is valószínű eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet az északi megyékben 11 és 18, délen 19 és 24 fok között alakul.

Fotó: illusztráció, iStock

Szerdán is többfelé kell esőre, záporra számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Csütörtökön is esőre, záporra készüljünk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Kettős fronthatásra készülj!

Az érkező front hatására enyhébb lesz ugyan az idő, de a nyirkos, esős időjárás miatt hidegebbnek érezzük a levegőt. Az ország nagy részén erős lesz a szél. Migrénes fejfájás kialakulhat, a vérnyomás pedig ingadozhat.

Pénteken eleinte változóan felhős idő lesz, hajnalban többfelé köd képződik, majd fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Szórványosan várható eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Szombaton is szórványosan lehet eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Vasárnap helyenként fordulhat elő eső, zápor. A leghidegebb órákban 1-8 fok lesz, napközben 7-12 fokig melegszik a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top