Életmód

Tilos lesz a gésákkal szelfizni

Egy japán város a „turistaszennyezettség” miatt döntött a tilalom bevezetése mellett.

A japán Kiotó városának elege lett a helytelenül viselkedő külföldi turistákból, mivel rengeteg rongálás történt az elmúlt években, illetve a környék gésái közül is többeket zaklattak a szelfikre éhes látogatók – írja a hvg.hu.

A turisták viselkedése miatt nemcsak a szelfizést, hanem általában a fényképezést is betiltják a gésanegyedben, aki ezt megszegi, annak pénzbüntetést kell fizetnie.

A környéken egyre nagyobb problémát okoz a turisták özöne, akik igyekeznek szemkontaktust létesíteni a gésákkal, ám ha ez nem sikerül, akár zaklatni is elkezdik őket.

A kiotói gésákat szabályosan zaklatják a turisták (Fotó: iStockphoto)

A helyiek emellett azt is a turisták szemére vetik, hogy sokat szemetelnek, és akadályozzák a forgalmat. Az is gyakori jelenet, hogy a külföldiek egyszerűen követni kezdik a gésákat, vagy körülállják az autójukat egy-egy fotó reményében.

A bírság egy fotóért akár tízezer jen (nagyjából 27 ezer forint) is lehet. A tilalom valószínűleg már a jövő évi tokiói olimpiai játékokra való felkészülés része.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top