Életmód

Videó: kamera előtt gázolták el az e-rollerest, miután meginterjúvolták

A fiatal nőt épp arról kérdezték, hogy mennyire ismeri az elektromos rollerekre vonatkozó közlekedési szabályokat.

A baleset Mallorcán történt, ahol a helyi köztévé a Palma de Mallorca városa által bevezetett, az elektromos roller típusú járművekre vonatkozó közlekedési szabályok ismeretéről kérdezzék a járókelőket – írja a 444.hu

Az egyik interjúalany, egy fiatal nő maga is elektromos rollerrel közlekedett. Amikor megkérdezték, elmondta, ő úgy tudja, a járművel nem lehet letérni a bicikliútról vagy a járdáról, illetve zenét sem szabad hallgatni közben, valamint a járműveket este 10 óráig lehet használni. A  nő azt is hozzátette, úgy tudja, a szabályozás még nem lépett érvénybe. 

Képünk illusztráció, az elektromos rollerek veszélye valós (Fotó: iStockphoto)

Az interjút követően a rolleres elindult a gyalogátkelőn át az út túlsó oldala felé. A felvételen azonban látszik, hogy a gyalogosoknak – és a velük együtt mozgó kerékpárosoknak – a jelzőlámpa pirosat mutatott. A nő már majdnem átér az úttesten, amikor egy autós nekiütközik. Szerencsére komolyabb baj nem történt, a nő valószínűleg kisebb karcolásokkal megúszta az ijesztő esetet. 

Hasonló eset nemrég Budapesten is történt, akkor egy taxis ütött el egy szabálytalanul átkelő e-rollerest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top