Életmód

Iglukkal segítik a hajléktalanokat Kassán

Egy iglu 120-130 euróba kerül.

Képünk illusztráció / Fotó: Profimedia

Az Újszó közlése szerint a következő hónapokban próbálják ki a hajléktalanokkal azt az öt darab gyorsan összeszerelhető, egy és két személy befogadására alkalmas műanyag iglukat, melyeket Kassa önkormányzata vásárolt. Amennyiben az igluk beválnak, a hajléktalanoknak könnyebb lesz átvészelni a telet. 

A lap megjegyzi, hogy a város által beszerzett iglu igazából nem más, mint egy kis, két méter hosszú és másfél méter széles, hőszigetelt műanyag alagút, melybe befér egy matrac is. Mivel a mini kabin elülső és hátulsó ajtaja is bezárható, az ember által termelt hő belül marad és melegen tartja az iglut. Az igluban akár 15 fokkal melegebb lehet, mint kint. Kassa polgármestere, Jaroslav Polaček tisztában van a hajléktalanok helyzetével, éppen ezért azt reméli, hogy a kezdeményezés sikeres lesz. „Ha az igluk beválnak, készen állunk tovább bővíteni a rendszert. Egy darab iglu nagyjából 120-130 euróba került, jelenleg öt iglunk van. Kassán 1200 hajléktalant tartunk nyilván, tisztában vagyunk a lakosaink iránti kötelességeinkkel, éppen ezért készen állunk új földterületeket vásárolni egy új menedékhely kialakítására” – közölte a polgármester.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top