nlc.hu
Életmód
Így lesz filmbe illő karácsonyfád! (x)

Így lesz filmbe illő karácsonyfád! (x)

A filmekben, vásárokon, kirakatokban mindig hibátlan formájú, lélegzetelállítóan feldíszített karácsonyfákat látunk, és egyiket-másikat el is fogadnánk otthonra. Mi a titka ezeknek a fáknak? Hogyan lehet mesebeli karácsonyfát készíteni otthon? Összeszedtük a legfontosabbakat!

Tökéletes végeredményhez tökéletes alap kell

Ahhoz, hogy a kész karácsonyfa formája, körvonala, összképe hibátlan legyen, jó alapanyagra lesz szükséged. A műfenyők a legjobbak, mert mindenhol egyformán dekorálhatóak, egyenletesen sűrűk az ágaik és tökéletes a sziluettjük is. Vágott fenyőből is létezik ilyen, de nem könnyű megtalálni, és az ára is magas lesz.

Tervezd meg fejben

Mielőtt bármit feltennél a fára, legalább fejben gondold át, milyen végeredményt szeretnél majd látni. Olyan kérdéseket kell eldöntened, mint: Milyen lesz a színvilág? Egy- vagy több színű díszeket fogsz használni, esetleg teljesen színeseket? Hidegebb vagy melegebb színekben világítsanak a fényfüzérek? Esetleg felmerül ezek ízléses kombinációja?

Kezdd a fényekkel!

A csupasz fára először a fényfüzéreket tedd fel. Gondold végig, próbáld ki, mennyi és milyen színű lesz a fényed. Harmonizáljon a fával és a díszekkel is. Egyenletesen terítsd be a fát. Sokat számít, ha a kábel színe nem látszik: zöld fára zöldet, fehér fára fehéret vagy ezüstöt érdemes tenni.

TIPP: Nem tilos dizájn fényfüzéreket tenni a karácsonyfára, vagy összekeverni hideg fehér és meleg fehér színeket.

 

Díszek

Ha megnézed a világ legszebb karácsonyfáit, akkor jól látszik, hogy általában egy stílusú, színvilágú díszeket tesznek rá, amiből néhány dísz jól kiemelkedik, megadva a dekorálás ritmusát: kis díszek, nagy dísz, kis díszek, nagy dísz, szépen elosztva a fa felületén. Jól mutat a vastag szalag is, erről több videó is elérhető, hogyan kell szakszerűen feltenni a fenyőfára.

Még díszek

Ott még van egy kis lyuk, oda is tegyünk valamit! Ha jól illenek egymáshoz a díszek, és az összkép nem túl színes, akkor nyugodtan lehet még feltenni belőlük többet. Extraként sok dekoros használ a legvégén műhópermetet, amivel leszórják az egész fenyőt a díszekkel, fényekkel együtt.

Illat

Ha műfenyőt dekoráltál, vagy nem eléggé illatos a vágott fenyőd, érdemes illatpálcát akasztani az ágak közé, így a kellemes fenyő- vagy fahéjillatról sem kell lemondanod, és teljes lesz az ünnepi hangulat.

Beszerzés

A díszeket érdemes több helyről beszerezni, hogy változatosak legyenek, de szem előtt tartva, hogy passzoljanak egymáshoz. A legnagyobb műfenyőkínálata a Dekortrendnek van. Kifejezetten fára akasztható, élethű fenyőillatú pálcát a Scentsicles gyárt. Különleges fényfüzéreket itt tudsz válogatni.

Ha pedig sikerült megcsinálnod a legszebb karácsonyfát, küldd be a Karácsonyfa Szépségversenyre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top