Életmód

A leghírhedtebb drogbáró testvére dob piacra összehajtható okostelefont

Az év technológiai híre, aminél csak az telefont kínáló cég weboldala zavarba ejtőbb.

A kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar neve bizonyára sokak számára cseng ismerősen, miután afféle népi hősnek számított, miközben a fél világot ellátta kokainnal. Legendás a villája is, amelynek kertjében magánállatkertet is létrehozott, akárcsak az, hogy a halála után az ott élő vízilovak elszabadultak, és el is szaporodtak, így helyenként a mai napig lehet találkozni a leszármazottaikkal az egykori hacienda környékén. 

Pablo Escobart 1993-ban lőtték le Medellínben (Fotó: Netflix)

Most azonban nem az Escobar család világszerte hírhedt tagjáról, hanem a fivéréről lesz szó. Mindössze két nappal ezelőtt, különösebb hírverés mellett a PR Newswire nevű, sajtóközlemények publikálására szakosodott oldalon jelent meg egy rövid bejelentés, amely szerint Roberto De Jesus Escobar Gaviria a családi vállalkozásnak számító Escobar Inc. égisze alatt új, összehajtható érintőképernyővel ellátott okostelefont dob piacra.

Az Escobar Fold 1 nevű készülékről látványtervek is készültek, eszerint egy mindkét irányban félbehajtható szerkezetről van szó, ami akkora, mint egy kisebb táblagép. A telefonon a bejelentés szerint Android 9.0 operációs rendszer fut majd, amelyet egy nyolcmagos, 2,8 GHz teljesítményű Qualcomm Snapdragon 8 processzor működtet. Emellett természetesen került rá dupla kamera (16, illetve 20 megapixeles), a kijelzője pedig egy összehajtott állapotban 7,8 hüvelyk átlójú Amoled FHD+. 

Az Escobar Fold 1 az összehajtható okostelefonok között egész olcsónak számít (Fotó: Escobar Inc)

Az Escobar Fold 1-ba viszonylag combos, 4000 mAh teljesítményű akkumulátor került, és akár két SIM-kártya fogadására is képes. Az alapmodell 128 gigabyte tárhellyel és 6 giga memóriával érkezik, a nagyobb változatban viszont már 512 gigabyte a tárhely és 8 gigabyte a memória. 

A telefon kártyafüggetlenül vásárolható meg az Escobar Inc. weboldaláról: a kisebb verzióért 349 dollárt, azaz körülbelül 104 ezer forintot kell fizetni, míg a nagyobbik Escobar-telefon ára 499 dollár, azaz szűk 150 ezer forint. 

Akár vásárolsz belőle, akár nem, mindenképpen nézd meg a cég honlapját – első ránézésre valószínűleg azt fogod gondolni, hogy ez csak egy paródia, de nem: az, aminek látszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top