Életmód

Megosztott egy fotót újszülött kislányáról, nem is sejtette, hogy ezzel menti meg az életét

Egy gyerekorvos a Facebookon figyelmeztette az apát: lehet, hogy a csecsemő súlyos betegségben szenved.

Egy apa kitett egy képet újszülött kislányáról a Facebookra, de akkor még nem sejtette, hogy valószínűleg ezzel mentette meg az életét – írja a Blikk.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A vicces képet több ezren látták a közösségi oldalon. Köztük egy gyerekorvos is, aki kommentben figyelmeztette az apát: jobb lenne, ha megvizsgáltatná a gyerekét, mert lehet, hogy beteg.

„Nem lehet, hogy a szeme egy kicsit sárga? Úgy látom, mintha az lenne, de nehéz megmondani, mivel az egész kép egy kicsit elmegy sárgába. Valószínűleg semmiség, de lehet, hogy újszülöttkori sárgasága van, én megnézetném! Persze, lehet, hogy csak egy paranoiás gyerekorvos vagyok” – írta az doktor.

Az apa szerencsére megfogadta a tanácsát, és orvoshoz vitte a lányát. Mint kiderült, hatalmas szerencséje volt: a gyerek tényleg csecsemőkori sárgaságban szenvedett, ami rendkívül súlyos betegség: ha nem kezelik, akár halált vagy agykárosodást is okozhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top