Életmód

Már Magyarországon is van mezítlábas park!

A kirándulás és egyfajta különleges talpmasszázs elegyét kínálja egy különleges park, ahol mindent szabad, csak egy valamit nem: cipőt viselni.

A Zacc blog számolt be a Budapesttől 45 kilométerre található Tabajd községben megnyílt Mezítlábas parkról, amelynek különlegessége, hogy a látogatókat kifejezetten arra kérik, dobják le a lábbelit, és élvezzék a természet közelségét a puszta talpukkal. 

A parkban sétálva, a Szabadsághegy nevű dombról lehet gyönyörködni a kilátásban, tiszta időben akár a Vértes-hegységet is fel lehet fedezni a horizonton. Valódi, természetközeli élményről van szó, amibe szerencsére nem rondít bele egyetlen gyárkémény vagy hasonló ipari létesítmény sem. 

Képünk illusztráció, de a Mezítlábas parkban is csak így lehet közlekedni (Fotó: iStockphoto)

A park legnagyobb attrakciója az a különleges túraösvény, ahol összesen 21 különböző járófelületen dolgoztathatjuk meg talpunk izmait, vagy élvezhetjük a különleges anyagok érintését. Helyenként hegyes bazaltköveken sziszeghetünk, máshol tőzegben lehet cuppogni, de akár azt is ki lehet próbálni, milyen érzés egy csomó kukoricacsutkán vagy épp fenyőtobozon sétálni. 

A talpmasszázs pozitív tulajdonságait bizonyára nem kell bemutatni, de ezzel a különleges módszerrel egyszerre serkenthetjük a vérkeringésünket, és közben még élvezhetjük a természet közelségét, a friss levegőt és a nyugalmat is.

A fotókért – és további hasonló, érdekes tartalmakért – pedig feltétlenül érdemes felkeresni a Zacc blogot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top