Életmód

Agyonvertek egy védett fehér cápát, majd szelfiztek vele

Arra járó tengerészek próbálták megakadályozni az állatkínzást, de nem jártak sikerrel, és a rendőrség is csak akkor ért oda, mikor már túl nagy volt a baj.

Az aucklandi Orewa Beachről jelentették a helyi rendőrök, hogy holtan találtak egy nagy fehér cápát a parton, akit a szemtanúk szerint agresszív férfiak bántalmaztak. A cápa a hálójukba akadhatott bele, ezután támadták meg a partra húzott hatalmas halat.

A szemtanúk arról is beszámoltak, látták, amint többször is állkapcson rúgják az állatot, miközben nevetnek a szenvedésén. Súlyosbítva a helyzetet, volt egy másik csapat, akik a haldokló állattal készítettek szelfiket a tengerparton.

A környékbeli tengerészek próbáltak közbelépni, és leállítani a folyamatot, ám amikor odamentek a bántalmazókhoz, velük szemben is ugyanolyan fenyegetően léptek fel. A rendőrök már arra értek oda, hogy a tengerészek próbálják menteni a menthetőt, és viszik a mély víz felé a cápát, de az addigra már nem mozgott. Ekkora a bántalmazók is elmenekültek.

A nagy fehér cápák védettek Új-Zéland vizein, ezért akár 250 ezer dolláros bírságot és hat hónapos börtönbüntetést is kiszabhatnak azokra, akik megölik a nagy ragadozó halakat.

Via Mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top