Életmód

Családon belüli erőszak áldozatai kaphatnak védett lakást Ferencvárosban

A nemrég megválasztott polgármester szerint kevés az olyan védett ház, amelyben a családi erőszak áldozatai és gyermekeik találhatnak menedéket.

Az új ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina egy keddi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az önkormányzat új védett lakásokat fog kijelölni saját állományából, mivel Magyarországon túl kevés olyan, államilag fenntartott ingatlan van, amelyben a családon belüli erőszak áldozatai meghúzhatnák magukat – írja a 444.hu

Baranyi elmondta, hogy a problémát súlyosbítja, hogy sokszor még a szociális ellátórendszer dolgozói sem tudnak a hasonló lakások létezéséről, így pedig nagyon kicsi az esélye, hogy a megfelelő információk eljussanak azokhoz, akiknek szüksége lenne hasonló lakásokra. 

Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere tájékoztató kampányt is indít a védett lakásokról (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Baranyi Krisztina felvilágosító kampányt is tervez indítani Ferencvárosban, emellett szeretné, ha más önkormányzatok is követnék a IX. kerület példáját. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top