Életmód

Kis híján halált okozott egy darab pattogatott kukorica

Több órás műtétre volt szüksége annak a férfinak, akinél egy darabka pattogatott kukorica okozott csaknem halálos fertőzést.

A ladbible.com értesülései szerint a brit Adam Martin bosszúsága bizonyára sokaknak ismerős lehet: a tűzoltóként dolgozó férfi ugyanis pattogatott kukoricát fogyasztott, majd bosszankodva tapasztalta, hogy egy apró darabka beszorult két foga közé. Ezt több napon át sem tudta eltávolítani, pedig már mindennel próbálkozott. Ezután némi fájdalmat érzett a fogínyében, de nem tulajdonított neki túlzott jelentőséget. 

Egy hét elteltével azonban fejfájásra, fáradékonyságra kezdett panaszkodni, éjszakánként erősen izzadt és a szíve is rendetlenkedett. Ekkor fordult orvoshoz, és ekkor derült ki, szívbelhártya-gyulladást (infektív endokarditisz) kapott, mivel végső elkeseredésében már egy drótdarabbal és egy vasszöggel is próbálkozott, hogy eltávolítsa az ételmaradékot.

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

„Az orvosaim azt mondták, ha nem mentem volna el a rendelésre, három napon belül meghalhattam volna” – mondta Martin. – A fertőzési skálán 340-es értéket mértek, a legtöbb ember belehal a 350-es szintbe. A fertőzés teljesen tönkretette a szívbillentyűimet. Semmi baj nem lett volna, ha egyből fogorvoshoz fordulok, így viszont ez lett életem legrosszabb élménye. Nagyon szerencsés vagyok, mert a halál kapujában álltam. Egy biztos, sosem eszem többé pattogatott kukoricát.”

A háromgyerekes apa egyébként végül azért ment orvoshoz, mert a tüneteket influenzának gondolta, ám egy vérvétel és egy röntgen kiderítette, hogy nem erről van szó. A fertőzés miatt az egyik lábában trombózis is kialakult, amelyet ötórás műtéttel tudtak eltávolítani. 

Az eset egyébként még tavaly októberben történt, így Martin ma már a családja körében gyógyulhat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top