Életmód

Újra szteroidot kell kapnia a kis Zentének

Az egyik értéke picit magasabb volt a kelleténél.

Október végén megkapta a 700 milliós gyógyszert a gerincvelői izomsorvadás legsúlyosabb fajtájában, az SMA 1-es típusában szenvedő Zente.

A másfél éves kisfiú állapota rohamosan javult a génterápiás kezeléstől, december elején már saját erejéből is meg tudta emelni a testsúlyát, sőt táncolt is. A kezelés során egy ideig emelt dózisú szteroidokat kapott, majd fokozatosan csökkentették az adagot.

Zente édesanyja most a Facebookon számolt be az újabb fejleményekről. Azt írta, hogy kisfia eddig 98 napot töltött karanténban, ebből 60 napon át kapott szteroidot. Minden jól alakult, ezért 8 napra teljesen leállhattak a szteroidokkal, Zente minden értéke rendben volt.

„Picit bele is éltünk magunkat, hogy lassan vége… Ma ismét vért vettek és az egyik érték hajszálnyival magasabb, mint ami még elfogadható lenne. Nos, ez a hajszál pont elég ahhoz, hogy még egy kis szteroidra legyen szükség. Nem baj, nem búsulunk, nem mehet minden ennyire simán, és még így is mi állunk nyerésre, hiszen hármat előre, egyet hátra szitu van”

– írta Zente édesanyja.

A kisfiú egyébként jól van, a kedve remek, és ma is jót játszott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top