Életmód

Ezt NEM teszik a mentálisan erős emberek

Csupán néhány dologra kell odafigyelni, hogy megvédhessük magunkat a mindennapok stresszétől. Lássuk, mit érdemes elkerülni!

A mentálisan erős embereket az különbözteti meg a többiektől, hogy ők jobban védve vannak a különféle érzelmi stresszhatásokkal és helyzetekkel szemben. Ez lehet szerencsés személyiség vagy jó neveltetés kérdése, de valójában csupán némi önuralom és tudatosság kell hozzá, hogy felvértezzük magunkat pszichológiai szempontból. Egy blogger összegyűjtötte, hogy mik azok a dolgok, amiket érdemes kizárni az életünkből, hogy mentálisan megerősödjünk.

A Zacc blogon megjelent poszt szerint a mentálisan erős emberek ugyanis nem hibáztatnak másokat a történtekért, ehelyett inkább a megoldást, az érthető válaszokat vagy indokokat keresik. Ők nem sajnáltatják magukat, nem másokban keresik a hibát, őszintén örülni tudnak a másik sikerének is. Amin nem tudnak változtatni, azon nem gyötrődnek, nem aggodalmaskodnak, nem töltenek vele időt. Az időt általában is nagyon megbecsülik, mert felismerik, hogy az mennyire értékes számukra. Szeretnek és tudnak is egyedül is lenni, tartalmasan tudják eltölteni az időt, ellentétben a mentálisan gyenge emberekkel, akik elfecsérlik az időt, s ha egyedül vannak, akkor is inkább telefonálnak, Facebookoznak – állapították meg a klinikai szakpszichológusok.

Az élet túl rövid, hogy folyton bosszankodjunk valamin! (Fotó: iStockphoto)

Aki mentálisan erős, az nem emeli fel a hangját, nem borul ki és nem rendez látványos jeleneteket, ha valami nem a kedve szerint alakul. Ehelyett szelídebb és hatékonyabb módszerekkel igyekeszik felszabadulni a düh és a csalódottság érzése alól.

Ehhez hasonlóan nem is sajnáltatják magukat, egyrészt, hogy ne rójanak terhet másokra, másrészt pedig azért, mert így nem kerülnek az áldozat szerepébe. 

A mentális erőről tanúskodik az is, ha valaki nem haragtartó, mivel jobb dolgunk is van annál, hogy időt és energiát fektessünk a másik ember utálatába. Így hamarabb túl is lehet lendülni egy esetleges incidensen, sértődésen. Szintén a mentális erő jele, ha valaki van annyira nagyvonalú, hogy egy ilyen esetet követően is odaköszön az utcán annak, akivel korábban összerúgta a port.

A Zacc blogon megjelent, 15 tételből álló részletes listát mindenkinek érdemes végigböngésznie. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top