nlc.hu
Életmód
Fény derült az angliai falu titkára, ahol rendszeresen pénzt találnak az utcán

Fény derült az angliai falu titkára, ahol rendszeresen pénzt találnak az utcán

Valaki éveken át kétezer fontos pénzkötegeket hagyott a falu utcáin.

Az északlelet-angliai Blackhall Colliery faluban az elmúlt hat évben 13 alkalommal találtak az utcán húszfontosokból álló pénzkötegeket. Általában mintegy kétezer fontot (778 ezer forintot) tett ki egy-egy köteg. A falubeliek minden alkalommal bejelentették a talált pénzt a rendőrségnek, amely évek óta próbálta kideríteni annak eredetét, de eddig nem jártak sikerrel.

Hosszas nyomozás után a rendőrség mostanra kiderítette, hogy két jótevő mondott így köszönetet az ott lakóknak egykori segítségükért. Az adakozók, akik nem akarták nyilvánosságra hozni kilétüket, közölték a rendőrséggel, hogy váratlan nyereményre tettek szert, és vissza akartak adni valamit a falunak.

Egyikük elmondta, hogy érzelmi kötődése van az egykori bányászfaluhoz, amelynek egyik lakója segített neki, és viszonozni akarta a kapott kedvességet. A durhami rendőrség közölte, hogy a pénzkötegeket mindig a megtaláló kapta meg.

A jótevők szándékosan hagyták azon a helyen a pénzt, ahol a lakók megtalálták, mivel azzal számoltak, hogy olyanok, köztük nyugdíjasok kezébe kerül, akiknek szükségük van rá. Ezért gyakran a közelben vártak és figyelték, hogy valaki valóban megtalálja-e a pénzt.

„Nagyon örülök, hogy a rejtélyt megoldottuk, és határozottan kizárhatjuk, hogy a pénz bűntetthez kapcsolódik” – mondta hétfőn John Foster, a helyi rendőrség illetékese.

Azt nem tudni, hogy a két jótevő folytatni fogja-e az adakozást, de ha valaki újabb pénzköteget talál, és leadja a rendőrségnek, meg fogja kapni az összeget.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top