Életmód

A magyaroknál többet már csak a hollandok bicikliznek

Kiderült, hogy igazi biciklis nemzet vagyunk, a magyarok több mint ötödének legfőbb közlekedési eszköze a kerékpárja.

Európai viszonylatban Magyarország is élen jár a kerékpározásban, az emberek 22 százaléka használja fő közlekedési eszközként a biciklit. Ezzel pedig csak a hagyományosan biciklis nemzetként számon tartott Hollandia és Dánia előz meg bennünket – mondta el egy sajtótájékoztatón Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

A politikus hozzátette, 1,2 milliárd forint uniós támogatás felhasználásával a Balatoni Bringakör mentén, a Sopron-Fertő vonalon, valamint a Felső-Tisza környékén újítják fel a biciklis útvonalakat. További 1,5 milliárd forint kormányzati forrásból, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen megvalósul a balatoni közbringarendszer is. Ez lesz egész pontosan a tizedik magyar közösségi kerékpárkölcsönző hálózat: ilyen rendszer üzemel már Budapesten, Debrecenben, Esztergomban, Győrött, Hévízen, Kaposváron, Nagykanizsán, Szegeden és a Dráva mentén is.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top