Életmód

Nem mozdult elgázolt, vemhes barátja mellől a kiskutya, a mentőbe is követte

Murphy addig óvta Marleyt, amíg világra nem hozta tizenegy kölykét.

Szívszorító jelenetnek lehettek tanúi a kaliforniai Muscoy város lakói két éve: egy kis termetű, vörös kutya a testével védte elgázolt barátját, egy fekete német juhászt. Murphy – így nevezték el a hős ebet – órákon át ült az út szélén és nézte, ahogy lassítás nélkül elhajtanak mellettük az autók – számolt be a The Dodo. 

Forrás: The Dodo

Végül megérkezett a segítség, egy helyi állatmentő szervezet, a Dream Fetchers munkatársa, Faith Easdale személyében. Marley – a német juhászt pedig így nevezték el – nagyon meg volt rémülve, nehezen vette a levegőt, mindene fájt, nem volt biztos, hogy túléli, mesélte a nő a magazinnak. Meglepően nehéz volt felemelni, de végül sikerült. Murphy közben nem mozdult mellőle, a mentőbe is követte, amikor Marleyt kényelmes pozícióba helyezték, védekezően ráfeküdt. 

Forrás: The Dodo

A kutyát megröntgenezték. Két dolog derült ki: hogy több csontja eltört, és hogy tizenegy kölyök van a hasában. Begipszelték, amit be tudtak, Murphy pedig még napokig nem mozdult mellőle. Aztán szépen leesett neki, hogy Marley jó kezekben van, és jelezte, hogy most már inkább futkosna és játszana. Marley-nek láthatóan nem tetszett a dolog, de el kellett engednie a barátját. A kutyamentők ekkor jöttek rá, hogy alkalmi szövetség volt ez, a két kutya valószínűleg akkor találkozott először, így még megdöbbentőbb ez az önzetlenség. 

Forrás: The Dodo

Azóta mindkét kutyának találtak otthont, Marley pedig egészséges, vidám anyuka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top