Életmód

32 éve mindennap sült krumplit vacsorázik

Inkább senki ne kövesse a példáját!
sült krumpli

Egy 45 éves holland férfi azt állítja, hogy az elmúlt 32 évben mindennap sült krumplit evett vacsorára. Rudy Gybels 13 éves volt, amikor az édesanyja azt szerette volna, ha több egészséges zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, végül abban állapodtak meg, hogy ebédre valami egészségeset eszik, vacsorára viszont eheti a kedvencét, vagyis a sült krumplit.

A fogást azóta minden este elfogyasztotta, kivéve néhány napot pár éve, amikor influenzával feküdt otthon és nem tudott elmenni megvenni a szokásos vacsoráját.

„Vannak, akiknek egy csésze kávéra és egy doboz cigire van szükségük mindennap, nekem a napi adag krumplimra van szükségem” – mondta a férfi.

A férfi egyébként saját becslése szerint nagyjából 11 680 csomag burgonyát fogyaszthatott el az elmúlt bő három évtizedben.

Michaël Sels,  az Antwerpeni Egyetemi Kórház vezető dietetikusa senkinek sem ajánlja, hogy kövesse Gybels példáját. Az ilyen típusú étkezés ugyanis növeli többek között a cukorbetegség, a koleszterin-, illetve szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Az, hogy a férfinak még nincsenek ilyen problémái, nem garantálja, hogy másnak sem lesznek, aki hasonlóképp táplálkozik.

via

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top