Életmód

Kórházi dolgozók varrják a szájmaszkokat Venezuelában

Napok óta szinte fel sem állnak a varrógép mellől.

Az egészségügyi eszközök krónikusan súlyos hiányától szenvedő Venezuelában kórházi dolgozók maguk varrják a sebészmaszkokat a koronavírusos fertőzés ellen.

A példával egy caracasi szülőotthon jár elöl. Öt dolgozója napok óta szinte fel sem kel a varrógépek mellől, és így sikerült keddre mintegy ezer maszkot készíteniük. Ugyanakkor legalább 2800-ra lenne szükség, hogy mindegyik kollégájuknak jusson elegendő.

koronavírus venezuela

Koronavírus-gyanús betegeket vizsgálnak egy venezuelai kórházban (Fotó: Leonardo Fernandez Viloria-Getty Images)

Hasonló önellátó gyártásba kezdett több másik kórház a súlyos gazdasági és politikai válságba süllyedt latin-amerikai országban, ahol szerdáig csupán 36 bizonyítottan koronavírusos fertőzöttet tartottak nyilván, ám kórházaiban messze nincs elegendő maszk, kesztyű, gyógyszer, de esetenként még a vízellátás sem stabil. Ezek miatt a járványnak, ha elszabadulna, beláthatatlan következményei lehetnek Venezuelában.    

Nicolás Maduro elnök hétfőn elrendelte, hogy mindenki maradjon otthoni karanténban a fertőzés terjedésének megelőzése végett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top