Életmód

Koronavírus: gigahűtőraktárból lett halottasház Chicagóban

New Jersey után Chicagóban is megteltek a halottasházak. A prognózisok szerint a tengerentúlon nyárnál előbb nem oldhatók fel a korlátozások.

New York államban már több mint 7000 az új típusú koronavírus-fertőzés halottainak száma.  Andrew Cuomo, az állam kormányzójának elmondása szerint a járvány már jóval több áldozatot követelt, mint a 2001. szeptember 11-én elkövetett terrormerényletek. „Most nem volt robbanás, de csöndes robbanás igen, amely ugyanúgy találomra végighasított a társadalmon” – mondta.

Fotó: MTI/AP/Kathy Willens

Fotó: MTI/AP/Kathy Willens

Jelenleg mintegy 18 ezer beteget ápolnak az állam kórházaiban, a legtöbbet New York városában. Az intenzív osztályokon ápoltak száma azonban csökkenőben van. Ezt „jó jelnek” tartja Cuomo, mint ahogyan azt is, hogy meglátása szerint a járvány görbéje valamelyest laposabbá vált.

Anthony Fauci, a járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket összehangoló munkacsoport tagja, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet igazgatója úgy látja, a kijárási korlátozásokat ugyan fent kell tartani, de az Egyesült Államok egyes vidékein a nyáron valószínűleg már feloldhatók ezek a korlátozások.

New Jersey után Chicagóban is megteltek a halottasházak. A városban beszereztek 14 hűtőtrélert, amelyet a kórházak mellé állítanak be, és átalakítottak egy óriási, hűtött raktárt halottasházzá, ahol egyszerre kétezer holttestet tudnak elhelyezni.

(MTI)

Koronavírushírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top