Életmód

„Ha kell egy szörnyeteg, csak szóljatok nekem” – bemutatjuk Troyt, a szuper hajlékony embert

Troy James nagyon hajlékony ízületekkel született. Eleinte sokat cikizték miatta, de ma már ebből a képességéből él. Ha megnézitek, mit művel a testével, garantáljuk, hogy ki fogtok akadni.

Nehéz elképzelni, hogy e világi lény. Ez az ember első gondolata, ha meglátja, mit művel Troy James a testével. Troynak ugyanis olyan szuper képessége van, amitől rendre leesik az emberek álla. Ugyanis hajlékony. De nem úgy hajlékony, mint egy jógi vagy egy balerina, hanem olyan mozdulatokra képes, amelyek láttán nehéz elhinni, hogy vannak csontok a testében.

Szerepelt már több tehetségkutatóban, tavaly például az Australia’s Got Talentben is, és egy pillanatig sem csodáljuk, hogy a közönség végigvisítozta a produkcióját, hiszen hétköznapi embernek nézni is fáj, hogyan tekergeti extrém rugalmas tagjait a 31 éves kanadai. Az egyik mentor szép és fantasztikus torzszülöttnek nevezte a bemutatkozása után. Ez volt az:

Troy egyébként azt mondja, gyerekkora óta szuper hajlékony, így aztán mindig is csodabogárnak tartották. Az általános iskolában sokat csúfolták emiatt, úgyhogy igyekezett is titkolni hajmeresztő képességét, egészen a középiskoláig, ahol viszont már menő dolognak számított.

Később aztán egy vidámparkban kezdett dolgozni operátorként. Egy nap, amikor elromlott az egyik játék, és az emberek morcosan várakoztak a melegben, egy hirtelen ötlettől vezérelve megmutatta nekik, mit tud. Csinált pár hajmeresztő pózt, és természetesen zajos sikert aratott. Mégis azt mondja, nem is gondolt arra, hogy a képessége jó lehet másra, mint partitrükkökre, egészen addig, míg egy haverja fel nem tett róla egy videót az internetre. Röviddel később aztán megcsörrent Troy telefonja – egy tévéműsortól hívták. És ezzel elindult a hírnév felé.

Ma már Troy színészként dolgozik, mint creature actor – azaz mindenféle fura teremtményeket szokott megszemélyesíteni a vásznon.

Egyébként Troy szuper képességét Ehlers-Danlos-szindrómának híják. Ez egy ritka genetikai rendellenesség, melynek a rendkívüli hajlékonyság mellett jellemző tünete lehet a nyúlékony bőr, a fogproblémák, és a bőr sérülékenysége is – könnyen keletkezhetnek rajta sebek, zúzódások, melyek aztán nagyon lassan gyógyulnak be. Magyarországon alig tucatnyi embert érint ez a probléma. Egyikük Aranka, aki nemrégiben elmesélte nekünk, hogy azért egyáltalán nem csak móka és kacagás Ehlers-Danlosszal élni, sőt. Neki például soha nem lehet gyereke a betegsége miatt, és hiába vigyáz magára nagyon, mindenféle ficamok és ízületi sérülések miatt már sok-sok műtéten van túl.

Persze a betegségnek sok, különböző súlyosságú verziója létezik. Troy, úgy tűnik, a szerencsések közé tartozik.

„Tudom, hogy amit csinálok, az baromi fájdalmasnak tűnik, pedig számomra egyáltalán nem az. Az én szememben ez egy kivételes adomány, ami az egész életemet megváltoztatta. Ha szükségetek van egy szörnyre vagy egy földönkívüli lényre, aki mozog, csak hívjatok bátran” – mondja nevetve a fiatal férfi.

Emberek, akik varázsolnak a testükkel:

Forrás: Great Big Story

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top