Életmód

134 éves lett a világ legidősebb embere, de lehet, hogy ez hatalmas kamu

Almihan Seyiti 134 éves éves lett, állítják a kínai hatóságok. A világ nagyobbik felének vannak kételyei.

Ha igazak a kínai híradások, Almihan Seyiti 1886-ban, a Csing-dinasztia idején született északnyugat-Kínában, a hatalmas ország ujgurok lakta részén. Ezzel ő a világ legidősebb embere: június 25-én ünnepelte 134. születésnapját.

Seyiti rekordját ugyanakkor a Guinness szervezete nem erősítette meg, az ő nyilvántartásuk szerint a 117 éves, japán Kane Tanaka jelenleg a világ legidősebb, még élő embere. Egy londoni és egy sanghaji székhelyű, rekordnyilvántartással foglalkozó cég viszont Seyiti elsőségét ismeri el, aki a kínai hatóságok által kiállított személyi igazolványa szerint is 1886-ban született.

Almihan Seyiti lenne a világ legidősebb emberek? (Fotó: Pixabay)

Almihan Seyiti lenne a világ legidősebb emberek? (Fotó: Pixabay)

Annyi biztos, hogy Seyiti jó egészségnek örvend, szeret énekelni és zenét hallgatni, és nincsen terhére az ünneplés, ezt a Daily Star cikkében látható fotók is bizonyítják.

A Guinness által nyilvántartott rekordot a francia Jeanne Luise Calment tartja mint minden idők legidősebben ehunyt embere. Calment 1997-ben, 122 évesen halt meg, de a halála után az ő valódi életkorát is vitatni kezdték, noha azóta sem bizonyították be, hogy valóban fiatalabb volt a nyilvántartott koránál.

A világ legidősebb emberei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top