Életmód

Nem tudott hazarepülni a járvány miatt a családjához, biciklivel tette meg a 3200 kilométert

Az egyetemista nem tudott Skóciából Görögországba hazarepülni a járvány miatt, ezért kerékpáron tette meg a több mint 3200 kilométert.
Kleon Papadimitriou

Amikor az Egyesült Királyságban márciusban bejelentették a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat, a felsőoktatásban tanulók hazautaztak, mert gyakorlatilag véget ért a tanév. Kleon Papadimitriou is a hazautazását tervezte, de akkor már nem tudott repülőre ülni, a családja pedig a görögországi Melissiában él.

A 20 éves diák azonban nem keseredett el, elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, hazajut a családjához. Bepakolt egy sátrat, elemózsia gyanánt mogyoróvajat, kenyeret és szardíniát csomagolt, majd biciklivel vágott neki a skóciai Aberdeen és Görögország közötti több mint 3200 kilométeres távnak.

Május 10-én hagyta el az Egyesült Királyságot, átkompozott Hollandiába, majd Németországon és Ausztrián át eljutott Olaszországba, miközben végig a 30 kiló csomagot cipelt a kerékpárján. Görögországba szintén komppal jutott át, majd 7 hét tekerés után épségben hazaért, családja hatalmas örömére.

Kleon még nem végzett a tanulmányaival, így vissza kell mennie Skóciába, de azt az utat már megszokott módon, repülővel teszi meg.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Facebook/Kleon Papadimitriou)

Még több cikk világjárókról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top