nlc.hu
Életmód

Kerékpáros tömegbaleset a balatoni Gella kupán

Videó: sokkoló tömegbaleset történt a balatoni biciklis versenyen

Vasárnap tömeges bukásra került sor a hazai 1. Gella Kupán a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben, szinte közvetlenül a rajt után. Erről látott most napvilágot egy felvétel.
Kerékpárverseny - Fotó: Getty

4 perc 20 másodpercnél kezdődik a videó érdemi része, ahol a kerékpáros versenyzők kezdenek elesni. Egy korábbi beszámoló szerint az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm: legalább 50 biciklis elesett, és folyt a vér. A videó készítője a következő szöveggel kommentálta a felvétel alatt a balesetet:

A legrövidebb és leggyorsabb versenyem eddig. 3km 4perc alatt. Köszönöm a szervezőségnek a “fantasztikus”, remélem, megismételhetetlen és “hozzáértő” szervezést!!!

Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint 19-en sérültek meg a balesetben. A 444 idézi az olimpikon Lovassy Krisztiánt is, aki szintén elesett a versenyen. Ő elmondta, szerinte eleve bajok voltak a kerékpár pálya kijelölésével, vonalvezetésével, illetve aszfaltozásával, így szerinte a lejtőn borítékolható volt a bukás – fogalmazott.

Kiemelt képünk illusztráció. 

Tippek biztonságos kerékpározáshoz: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top