nlc.hu
Életmód

Kalóriaszegény köretek

Fogyás hatékonyan: 7 kalóriaszegény köretet ajánlunk

A fogyáshoz nem az kell, hogy folyton száraz csirkemellet egyél félig párolt brokkolival. Mutatunk változatos, finom, de kalóriaszegény köreteket.

Akkor történik fogyás a túlsúlyból, ha kevesebb kalóriát eszel, mint amennyit elégetsz. Ennyi a nagy titok. Nem kell ehhez semmilyen csodapirula, különleges étrend vagy méregdrága rendelős étel, magadnak is elkészítheted otthon a kalóriaszegény fogásokat. Most olyan köreteket ajánlunk, amik segítenek majd a fogyásban, kevés kalóriát tartalmaznak, és húsok, halak mellé tökéletesek akár vacsorára is.

Balzsamecetes brokkoli (115 kalória/adag)

Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olívaolajat, adj hozzá 350 gramm brokkolit és pirítsd aranybarnára (kb. 8 percre lesz szükség hozzá). Locsolj rá 2 evőkanál balzsamecetet, 2 evőkanál olívaolajat, fél teáskanál sót és borsot, rottyants rajta egyet, és már kész is van. Négy adag lesz belőle.

Sültkrumpli rozmaringgal (175 kalória/adag)

Nem kell a krumpliról sem lemondani fogyókúra alatt teljesen, csak jól kell elkészíteni. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Fél kiló krumplit kockázz fel, locsold meg olívaolajjal, szórj rá rozmaringot, plusz fél teáskanál sót és borsot. Tedd az egészet egy sütőpapíros tepsibe és süsd 25 percig, közben egyszer forgasd át. Négy adag lesz belőle.

7 kalóriaszegény köret

Segítsd a fogyásodat kalóriaszegény köretekkel (Kép: Unsplash)

Spárga, paradicsom, feta (95 kalória/adag)

Egy serpenyőben forrósíts fel egy evőkanál olívaolajat, adj hozzá 40 dkg zöldbabot és 4 percig pirítsd kevergtve. Adj a zöldbabhoz 2 bögrényi felkockázott paradicsomot, szórd meg fél teáskanál sóval és borssal, majd dobj még hozzá negyed bögre morzsolt feta sajtot. Egy percig még főzd, majd edd meg jó étvággyal. Négy adag lesz belőle.

Narancsos avokádó (154 kalória/adag)

Főzni sem kell, csak összekeverni 2 evőkanál narancslét 2 evőkanál olívaolajjal, és beleszórni egy kevés borsot – ez lesz az avokádós salátára az öntet. A salátához tépkedj össze 1 fej római salátát, vágj össze egy fél bögrényi retket, szórd meg egy kevés korianderrel, és jöhet beleegy szép nagy avokádó feldarabolva. Mindent forgass össze, és már eheted is. Négy adag lesz belőle.

Spenótos-almás (94 kalória/adag)

Újabb saláta, de nem az unalmas, megszokott fajta. Az öntethez keverj össze 2 evőkanál olívaolajat, 2 evőkanál almaecetet, fél teáskanál mustárt és ugyanennyi mézet. A salátához 4 bögrényi spenótlevelet tépkedj össze, adj hozzá 1 felszeletelt almát, szórd meg 2 evőkanál tökmaggal és öntsd rá az öntet. Négy adag lesz belőle.

Fokhagymás karfiol (130 kalória/adag)

A karfiol mindenféle formában támogatja a fogyást, íme egy egyszerű recept. Egy tepsibe 2 evőkanál olívaolajra 6 bögrényi karfiolt kell tenni, megszórni negyed teáskanál sóval és fokhagymaporral, majd betolni a sütőbe 220 fokra 15 percre. Négy adag lesz belőle.

Próbáld ki ezeket a fogásokat is!

Kókuszos jázmin rizs (167 kalória/adag)

Ettél már rizst, de próbáltad már kókusztejjel? Itt az ideje! Háromnegyed bögre jázmin rizst keverj össze háromnegyed bögre light kókusztejjel és fél bögre vízzel – forrald fel, majd vedd le a lángot és 15 percig főzd, amíg fel nem szívja a folyadékot a rizs. Mehet hozzá negyed teáskanál só és 2 evőkanál koriander. Négy adag lesz belőle.

via

Jöhet a diétás desszert?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top