Életmód

Az egyik boltláncnál így készülnek a járvány második hullámára

A tavaszi események tanulságai alapján készülnek a koronavírus-járvány második hullámára.

A koronavírus-járvány első hullámának tapasztalatait értékelve készülnek az őszi, második hullámra a Sparnál. Heiszler Gabriella ügyvezető igazgató az InfoRádiónak beszélt arról, hogy tudatosabb lett a vásárlói magatartás a járvány első hullámának elmúltával. Kevesebbet járnak vásárolni az emberek, de több mindent vesznek, illetve a lakóhelyhez közeli üzleteket preferálják. 

Az ügyvezető igazgató szerint a járványidőszakból velünk fog maradni a fokozott higiénia. Ők is nagyon odafigyelnek az üzleteik tisztán tartására, valamint, hogy az üzletekben dolgozó kollégáik a megfelelő védőeszközökkel legyenek ellátva. A maszkviselés, a plexiablakok a pénztárakban olyan megoldások, amiket a munkatársaik és a vásárlók biztonsága egyaránt megkövetel.

Készülnek a második hullámra (Fotó: iStockphoto)

Készülnek a második hullámra (Fotó: iStockphoto)

Heiszler arról is beszélt, a pandémia kezdete nagy kihívás elé állította a Spart is: hirtelen, robbanásszerűen ugrott meg a fogyasztói igény, amit a korábban megszokott árumennyiséggel nehézkes volt kezelni. Az első hullámban az élelmiszer-kereskedők megoldották a feladatot, de a nyomást enyhítendő fokozottan készülnek az őszre. Megvan az a kulcsfontosságú néhány száz cikkelemet tartalmazó lista, amelyből extra készletekre készülnek, így a vásárlók is megnyugodhatnak, lesz folyamatos élelmiszer-ellátás.

Így készülünk a második hullámra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top